VIDEO Când alții refuză convocarea la națională, Tamaș „nu-și ia gândul de la ea”! Ce a spus fundașul 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 16 Ianuarie 2023, 13:42
Data actualizarii: Luni 16 Ianuarie 2023, 13:47

Gabi Tamaș (39 ani) a semnat cu Concordia Chiajna, echipă la care a fost și prezentat în cursul zilei de luni. 

Fundașul s-a înțeles cu gruparea din Liga 2 și a susținut prima conferință de presă în calitate de jucător al ilfovenilor, alături de noul său antrenor, Eugen Trică. Tamaș s-a despărțit de Petrolul în luna octombrie, când și-a reziliat, cu scandal, contractul, având evoluții bune în prima parte a sezonului. 

Deși a spus în vară că nu îl interesează echipa națională, în timpul campaniei din Nations League, Tamaș a declarat la conferință că s-ar fi așteptat să fie convocat, în contextul în care se găsea într-o formă bună. 

Gabi Tamaș, cu gândul la echipa națională 

Fotbalistul Chiajnei a spus că un jucător nu-și poate lua gândul de la națională cât timp e în activitate, declarație care vine în contrast cu informațiile conform cărora au existat jucători care au refuzat convocările, dar și unii care se gândesc să se retragă de la națională. 

„Nu poți să-ți iei niciodată gândul de la națională cât joci. Ți-l iei apoi, când te lași.

Dacă s-a mers pe schimbarea echipei naționale, nu ai ce să comentezi. Deși ai putea spune că eram în formă și jucam bine. Eu, dacă aș fi fost antrenorul echipei naționale, aș fi luat cei mai în formă jucători la momentul respectiv.

Mie, ca antrenor, îmi trebuie rezultate acum, nu în 3-4 ani. Meciurile oficiale le ai acum, pe durata a 2-3 luni. Dacă nu aduci cei mai în formă jucători, atunci echipa națională pierde. Iar antrenorul pleacă”, a declarat Tamaș la conferință. 

Propunerile lui Gabi Tamaș pentru echipa națională 

Totodată, fundașul a precizat că nu înțelege de ce jucători precum Cristi Săpunaru (38 ani) sau Ionuț Larie (36 ani) nu au fost convocați, în contextul unor prestații bune. 

„Dacă un jucător face mai mult decât ceilalți, eu spun că merită convocat. Precum Săpunaru...

Mai este cineva, că tot se vorbea de fundașii centrali. Larie. Nu a fost niciodată convocat, deși echipa lui e sus an de an. A trecut de 30 de ani, dar nu s-a discutat nimic de el, deși echipa lui este pe primul loc iar el este căpitan.

Am putea găsi niște jucători în formă, care ar putea ajuta echipa națională.

La un moment dat, Păun era cel mai în formă jucător din Liga 1. L-au chemat, dar nu l-au băgat! Sunt foarte multe exemple. Depinde de filosofia lor, pe ce criterii merg. Nu e treaba mea cum fac alegerile. Mă chemi, vin. Nu mă chemi, nu vin”, a adăugat jucătorul. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!