Căderea continuă. România, în Divizia C a Europei. Caramavrov, după România - Bosnia 4-1

Nationala
Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 23:49
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 23:59

Nu mă încălzește cu nimic victoria asta cu Bosnia. Știrea este, de fapt că, în timp ce bosniacii au promovat în Liga A valorică a UEFA Nations League, noi am ajuns în Liga C, la un pas de Liehtenstein, San Marino și Gibraltar. 

Și, în ritmul ăsta impus de administrația Burleanu, ne îndreptăm voios spre cele mai mici națiuni ale Europei. 

Iordănescu e cu brațele sus pentru acest succes în fața unei echipe care a venit la București doar ca să bifeze ultimul meci al grupei. De ce ne bucurăm? Că suntem cei mai slabi din grupă, când ne pretindeam favoriți?

Deci a avut dreptate Boloni, degeaba ne-am înfoiat când a spus că jucătorii români n-au valoare. E prea versat în lumea asta a fotbalului ca să vorbească doar pentru a se afla în treabă sau pentru a-și găsi alibiuri.

Suntem slabi, chiar dacă am bătut Bosnia la scor. Puteam să le dăm și cinci sau șase, tot irelevant era, tot în „C” am ajuns. Nu putem uita cum ne-a umilit Muntenegru, și în deplasare, și la noi acasă.

Dar să desprindem și aspectele pozitive. Ce mai putem face, decât să sperăm că ne vom reveni. Așa cum sperăm de când s-a lăsat Gică Hagi de fotbal. Nu știu cum ne putem reveni, cred că nici Iordănescu nu știe, cu atât mai puțin Burleanu și clica lui de la vulcanizare. Dar noi sperăm.

Așadar, pozitiv, că ne-am săturat de negative:

1. Avem portari buni, am tot avut, și Niță ne-a salvat de mai multe ori în ultimii ani. Dar e bine că-i avem.

2. Excelent Bancu pe faza de atac. Trebuie să i se găsească un loc la mijlocul terenului. Știe, simte, pasează decisiv, chia finalizează uneori.

3. Fără Stanciu, suntem morți. Păcat că s-a dus în China, eu cred că ar mai fi putut avansa în carieră aici, în Europa. Dar e omul care leagă echipa.

4. Un plus și pentru Sorescu, mai ales la jocul din Finlanda.

5. Putem crede în continuare în Tudor Băluță și în Pușcaș. Măcar cu echipele mici, cu care vom juca în următoarea ediție de Nations League, sunt buni. Așteptăm să mai crească.

Concluzionând, ăștia suntem, cum ne-a văzut Boloni, fără vreo mare valoare, fără să avem jucători pe la echipe importante. Să nu ne mai mințim, să înțelegem unde am ajuns și să construim de jos. Dar cine s-o facă? Eu, unul, nu îi văd în stare pe Burleanu și Compania.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!