Anghel Iordanescu e gata pentru Irlanda de Nord: "Nu vreau sa ma bag peste 'Costelinho' :)" Ce schimba prima data la lot:

Anghel Iordanescu e gata pentru Irlanda de Nord: "Nu vreau sa ma bag peste 'Costelinho' :)" Ce schimba prima data la lot:

"Am preluat nationala intr-un moment delicat. E un moment greu la lot"
"Nu a fost obiectivul meu sa preiau echipa nationala, trebuie sa spun asta"
►"Il asteptam pe Costel Galca sa ma sune, asa cum eu l-am eu sunat de cateva ori"
►"Voi juca tot 4-2-3-1, pentru moment, dar vreau sa fim mult mai ofensivi"

Anghel Iordanescu a vorbit despre situatia de la lotul national inaintea ultimului meci din preliminariile EURO din acest an, cel cu Irlanda de Nord, care se va juca vineri, la Bucuresti.

"Am preluat nationala intr-un moment delicat, ii multumesc lui Victor Piturca pentru tot ce a facut la lot. Sunt multe probleme la lot: lipsa de jocuri pentru oamenii de nationala. Inaintea celui mai important meci al nostru de acum, Romania avea nevoie de Marica, Rusescu, Bourceanu, Tamas sau Goian.

Am dat aceste nume pentru ca eu consider ca ei au avut o contributie importanta la pozitia pe care o are Romania in grupa in care participam.

Practic, nu a mai ramas nimeni care sa asigure o continuitate din staff-ul lui Piturca, au plecat toti. E un moment greu. Avem jucatori care nu joaca la echipele lor de club: pentru mine, Vlad Chiriches e un jucator extrem de important, la fel ca si Florin Gardos, insa ei nu reusesc sa aiba si jocuri oficiale la echipele lor de club; lista poate sa continue", a spus Iordanescu.

MESAJ PENTRU GALCA

"Schimbarile nu-si au rostul cand treaba merge bine, mai ales la nationala, iar pentru ca a fost o situatie speciala trebuie sa spun asta: nu a fost obiectivul meu sa preiau echipa nationala.

Imi doresc sa am o colaborare buna cu toti antrenorii de la echipele de club. Eu am fost la antrenamentele Stelei pentru a vedea jucatorii si in antrenament, tinand cont ca ei au avut un program extrem de incarcat am vrut sa merg sa vad cum se prezinta, care e programul, sa vad care e starea lor de sanatate.

Am vrut sa vad care e atmosfera de la Steaua, pentru ca este echipa care da cei mai multi jucatori. Il asteptam pe Costel Galca sa ma sune, asa cum eu l-am sunat de cateva ori, cum l-am asteptat dupa antrenamente. Sunt convins insa ca si el si eu ne dorim ca jucatorii de la Steaua sa joace bine la lot, sa fie sanatosi si sa creasca alaturi de nationala", a mai spus Iordanescu.

SE SCHIMBA JOCUL: OFENSIVA O SA CONTEZE MAI MULT

Apoi, 'Tata Puiu' a analizat situatia de la lot, accidentatii si relatia cu 'Costelinho':

"Voi juca tot 4-2-3-1, voi pastra sistemul de pana acum, insa imi doresc ca echipa nationala sa ajunga mai des in fata portii, sa jucam ofensiv. Intentia mea e sa aducem sange proaspat la nationala, sa faca si altii pasul la lot. Deocamdata pastram sistemul, dar trebuie sa schimbam mai multe lucruri la nationala.

Rat are leziune fibrilara pe aductor, a facut deja tratament si la club si in Serbia. El va veni la echipa nationala, va avea un program special de pregatire, iar in functie de starea lui de sanatate si de recomandarile medicului, vom vedea cand il vom putea integra in programul de pregatire. Ar fi o mare lovitura ca el sa nu poata juca in meciul cu Irlanda.

Eu am o evidenta a fiecarui jucator, pe minute, cat a jucat fiecare dintre cei convocati sau posibil sa fie convocati. Lato nu a bifat prea multe minute in ultimele partide, nu stiu de ce nu a mai jucat, as fi vrut sa-l vad in ultimul meci la Steaua. E parcela lui 'Costelinho' si nu vreau sa se intepreteze daca ma bag eu", s-a limitat sa spuna 'Tata Puiu'.

"L-am cautat de mai multe ori pe Victor Piturca, insa am reusit sa vorbesc cu el doar o data. L-am prins in momente mai grele: inainte de primul meci, apoi dupa unul mai putin fericit. Dar in mod special, discutia mea cu Victor a fost una importanta", a spus Iordanescu atunci cand a fost intrebat ce sfaturi i-a cerut fostului selectioner.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare. Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră
BRAT

Modifică setările cookies