Gica Hagi Barcelona Dinamo Kiev Steaua Supercupa Europei Nationala

26 de ani de la o FINALA unica: multumim Hagi! Momentul in care lumea s-a oprit: marcase Regele! Cel mai frumos moment din istoria Stelei, cand Hagi a devenit EROU:

In februarie '87, Steaua castiga cel mai important trofeu din vitrina - Supercupa Europei. Hagi, la fel. Pentru Rege era primul meci la Steaua, iar golul sau a adus istoria mai aproape de romani. Povestea completa:

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2013, 10:20
Data actualizarii: Duminica 24 Februarie 2013, 15:41

Gheorghe Hagi a jucat cativa ani buni si la Steaua, dupa o perioada de vis la Sportul Studentesc. Pana la urma, la Steaua a castigat cel mai important trofeu, la chiar primul meci de la sosire.

Era 24 februarie 1987, cand Steaua si Dinamo Kiev jucau la Monte Carlo in Supercupa Europei. Se juca altfel atunci, cel mai important titlu european fiind programat la final de iarna.

Asa ca Steaua, cu echipa completa care castigase in urma cu cateva luni la penalty-uri, cu Barcelona, il transferase si pe Hagi. La 'formatia sovieticilor', cum ii denumea comentatorul, antrena uriasul Lobanovski, iar in teren erau nume grele ca Blohin sau Demianenko.

Hagi a fost intr-adevar vedeta Stelei de la Monte Carlo. Europa auzea cu adevarat ca Romania are un geniu abia la acel meci, primul al Regelui de la transferul la Steaua.

Se spune ca Hagi fusese vazut de sefii Stelei si de Valentin Ceausescu inca din 'perioada Sportul', insa l-au cerut doar pentru un meci - finala. Dupa ce au vazut cat de bun este fie si la o asemenea presiune, cea a trofeului, s-au hotarat sa-l tina si sa nu-l mai lase sa revina la Sportul.

In plus, Hagi a si marcat singurul gol al partidei, din lovitura libera, in minutul 44. Ce-i drept, mingea a fost deviata de zid si a intrat in poarta, pacalindu-l pe portar, dar Hagi ramane cu meritele. Sutul sau exploziv, din afara careului, ramane in istoria fotbalului din Romania ca golul care ne-a adus singura Supercupa a Europei.

Cum aratau echipele:

Steaua: Stangaciu – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Barbulescu – Balan, Stoica, Boloni, Hagi (Balint ’84) – Lacatus (Majearu ’89), Piturca. Antrenor: Anghel Iordanescu.

Dinamo Kiev: Chanov – Bal, Baltacha, Kuznetov, Demianenko – Ievtusenko, Iakovenko, Rats, Zavarov (Mozorov ’77) – Belanov (Mihailicenko ’50), Blohin. Antrenor: Valeri Lobanovski.

Cam acela a fost momentul in care Hagi a devenit un star. Apoi au urmat ani de glorie la Steaua, transferul in Spania, meciurile de senzatie la Real si Barca, Generatia de Aur si tot ce a fost la Galata. Pentru toata astea trebuie sa ii multumim Regelui!

AICI VIDEO cu GOLUL lui HAGI!

Modifică setările cookies