GALERIE FOTO A venit nota de plată după incidentele de la România - Ucraina! Anunțul Jandarmeriei

Romania EURO U21 Ucraina Nationala U21
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 09:33
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 09:32

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat că după meciul României cu Ucraina, de la EURO U21, au fost întocmite 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.750 de lei.

Aproape de finalul partidei, mai mulţi membri ai unui grup de suporteri ai echipei naţionale au afişat un banner cu un mesaj interzis de către organizator. În consecinţă, personalul societăţii specializate de pază a încercat să reţină bannerul, ocazie cu care între stewarzi şi grupul de suporteri a avut loc o scurtă altercaţie.

Sancțiunile dictate după meciul România U21 - Ucraina U21 0-1

Situaţia a fost aplanată imediat de către efectivele de jandarmi aflate în apropiere, iar, la finalul partidei, după ieşirea suporterilor pe platoul central din spatele Peluzei Nord, au fost constituite dispozitive de blocare ale Jandarmeriei pentru legitimarea, identificarea şi luarea măsurilor legale.

În total, au fost constatate şi întocmite 5 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.750 de lei, astfel:

-  5 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;

-  8 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;

Totodată, au fost aplicate 2 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă între 6 luni şi 1 an.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

România a pierdut meciul cu Ucraina, scor 0-1.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!