david popovici Campionatul Mondial de natatie Natație David Popovici

VIDEO David Popovici s-a întors în țară: ”Nu există magie! Nu am cum să câștig întotdeauna”

David Popovici s-a întors în țară după Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, unde nu a reușit să-și apere titlurile mondiale de la 100 și 200 de metri liber.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iulie 2023, 08:54
Data actualizarii: Duminica 30 Iulie 2023, 08:55

După ce s-a clasat pe locul patru la proba de 200 de metri liber, întotătorul român s-a clasat pe locul șase în finala de 100 de metri liber, cu un timp de 47.83 s, astfel că a pierdut titlul mondial câștigat în 2022 la Budapesta.

Totuși, Popovici rămâne cel mai rapid înotător. Deține în continuare recordul mondial la 100 de metri liber.

În dimineața zilei de duminică, Popovici s-a întors în țară și a ținut un discurs în fața reporterilor prezenți.

David Popovici: ”Nu există magie. Nu am cum să câștig întotdeauna”

„Vă mulțumesc pentru prezență. În primul rând, aș vrea să încep prin a le mulțumi oamenilor care m-au susținut și care mă susțin, care au urmărit Campionatul Mondial și am învățat acum cât de importantă e susținerea voastră. 

Am învățat cât de importantă e și în vremuri mai puțin bune, nu doar în vremurile bune. Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor și tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ți atinge țelul. E complet uman și normal să nu-ți iasă mereu, prefer să fiu un sportiv complet care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile unei cariere imprevizibile pe care ți-o aduce sportul, decât un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic. 

Cred că a fost cel mai intens an din viața mea, a fost un an haotic, bizar. Am reușit să trecem prin el cu bine și cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține doar de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Este un proces, iar eu sunt aici să învăț. După cum văd eu lucrurile acum, am două variante. 

Prima, las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, să mă țină în loc, respectiv a doua variantă să las ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze și caut să mă autodepășesc. Voi alege varianta a doua, bineînțeles, iubesc ceea ce fac. Nu am cum să câștig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva. Asta e lumea reală”, a spus David Popovici, la revenirea în țară.

VIDEO - Reacția lui David Popovici, la revenirea în țară

Podiumul de la 100 de metri liber la Fukuoka

  • 1. Kyle Chalmers (Australia) 47.15 s
  • 2. Jack Alexy (SUA) 47.31 s
  • 3. Maxime Grousset (Franța) 47.42 s

L'Equipe nu l-a menajat deloc pe înotătorul român după prestația din finala de astăzi!

”Recordman al lumii și campion mondial en-titre, românul David Popovici nu a terminat decât pe locul 6, mult sub standardele sale”, au scris francezii, bucuroși în schimb de bronzul obținut de Maxime Grousset.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!