VIDEO Welcome to the future! Mercedes a lansat o masina SF la cel mai tare targ de tehnologie! Vezi cum arata:

Mercedes incepe in forta anul 2015: a lansat la CES o masina de lux care se conduce singura! 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 11:55
Data actualizarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 11:56

Urmareste toate gadgeturile lansate la CES 2015 pe www.yoda.ro!

Mercedes a lansat conceptul F 015 Luxury in Motion, o masina autonoma care aduce viitorul tot mai aproape de noi. Nu intamplator, Mercedes a ales Consumer Electrinics Show - un targ urias dedicat tehnologiei, pentru aceasta lansare.

F 015 Luxury in Motion e o masina care se conduce si gandeste singura, iar in acelasi timp le ofera pasagerilor cele mai bune conditii de drum.

Chiar daca momentan nu se vand masini autonome, competitia pentru prima masina de serie de acest gen este extrem de intensa, mai ales ca in joc a intrat si gigantul tehnologic Google, care vrea sa ofere in primul rand masini tuturor oamenilor care nu pot sa conduca.

Mercedes pluseaza si aduce acum un concept de masina de lux autonoma, cu design sofisticat si gadgeturi de ultima ora.

Designul chiar pare venit direct din filmele SF. Are o forma ovala de dimensiuni mult reduse fata de limuzinele cu care ne-a obisnuit Mercedes pana acum.

F 015 Luxury in Motion are 5220mm lungime, 2018mm latime si 1524mm inaltime. Masina nu are stalpi pentru acces lejer in cabina, iar usile se deschid la un unghi de 90 de grade din acelasi motiv.

In interior nu sunt scaunele clasice auto, ci patru patru scaune rotative ce pot aduce fata in fata patru persoane. Display-ul e dominat de sase ecrane cu functii touch, dar care pot fi actionate si prin gesturi sau chiar direct din ochi pentru ca pasagerii sa faca doar un minimum de miscare.

Si motorul e revolutionar. Mercedes foloseste un sistem plug-in pe hidrogen full electric ce ofera o autonomie de 1100 de km! Puterea vine de la doua motoare electrice montate in spate ce genereaza impreuna 268 de cai putere.

F 015 atinge 100 km/h in 6.7 secunde si e limitata electronic la 200 km/h.

Momentan este un concept menit sa ne arate cat de mult a avansat Mercedes la capitolul masini autonome. Marile companii auto estimeaza ca dupa anul 2020 masinile autonome vor deveni obisnuite pe toate soselele din lume, iar acestea vor reduce drastic numarul de accidente.
 

Urmareste toate gadgeturile lansate la CES 2015 pe www.yoda.ro!

Modifică setările cookies