Unul din 5 accidente se intampla din cauza asta! BOALA de care sufera multi soferi fara sa stie!

Unul din 5 accidente se intampla din cauza asta! BOALA de care sufera multi soferi fara sa stie!

►Bourceanu, scoate topoarele: TE VEZi cu Pirlo si Buffon! Trabzonspor - Juventus, joi 22:00, LIVE la Sport.ro si Voyo.ro!

Unul din 20 de soferi sufera fara sa stie de o tulburare a somnului ce le pune viata in pericol de fiecare data cand se urca la volan. 

Studiul realizat de organizatia RAC sustine ca 1.4 milioane de soferi din Marea Britanie risca sa adoarma la volan din cauza acestui sindrom. 

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca unul din cinci accidente auto sunt cauzate in acest moment de aceasta boala, denumita Obstructive Sleep Apnoea Syndrome, la ca si alte probleme precum obzeitatea si sedentarismul. 

Soferii testati cu acest sindrom s-au comportat la fel ca si cei care au consumat alcool peste limita legala, mai sustine RAC. 

"E o afectiune serioasa in care muschii gatului se relaxeaza prea mult in timpul somnului si obstructioneaza caile respiratorii. Asta cauzeaza intreruperea temporara a respiratiei si in consecinta trezirea repetata pentru a putea respira", sustin cei de la RAC, organizatie care se ocupa cu asigurarile auto. 

"Cel care sufera de acest sindrom nu stie asta, iar trezitul se poate repeta de sute de ori pe timpul noptii, ceea ce duce la adormirea pe timpul zilei si probleme serioase de sanatate. Soferii care au aceasta afectiune si care nu se trateaza au de sase ori mai multe sanse sa aiba un accident fata de o persoana sanatoasa", mai spun cei de la RAC. 

Sunt 400.000 de persoane tratate pentru aceasta boala in acest moment, dar neoficial numarul celor care sufera de aceasta afectiune este de 1,4 milioane in Marea Britanie. Exista tratament care remediaza aceasta problema si clinici specializate. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Proteste violente în Franța față de "dictatura sanitară". Poliția a îndepărtat mulțimea cu apă. VIDEO
BRAT
Modifică setările cookies