OFICIAL! Bugatti Veyron a fost intrecut! Asta e cea mai RAPIDA masina de serie din lume

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

Indragostitii de viteza au primit o veste buna chiar de Valentine's Day: recordul de viteza a fost batut pe 14 februarie!

Americanii de la Hennessey Performance au reusit sa produca cea mai rapida masina de serie din lume! Ei au testat-o la Centrul Spatial John F Kennedy din Florida si au reusit sa atinga 435,5 km/h. Venom GT este masina, un Lotus tunat cu 1244 CP, care a invins celebrul Bugatti Veyron Super Sport. Bugatti intrase in Cartea Recordurilor in 2010, cu o performanta de 431 km/h. 

Testul celor de la Hennessey a fost realizat pe locul in care decoleaza navele spatiale ale NASA, dar oficialii companiei sustin ca pista nu a fost destul de lunga pentru o performanta si mai buna. 

"Nu am avut la dispozitie o pista de forma ovala, cum a fost cazul lui Veyron de la Ehra-Lessien, in 2010. Masina mai avea puterea sa accelereze, si daca am fi avut la dispozitie un circuit lung de 8 mile, am fi depasit si aceasta viteza" a spus un oficial al companiei. 

Recordul stabilit de Venom GT nu a fost insa omologat si de cei de la Guiness, deoarece masina nu a facut doua curse, dus-intors, asa cum a facut Bugatti in 2010. Guiness omologheaza media celor doua ture, insa NASA nu le-a permis celor de la Hennessey sa faca asta. Oricum, Bugatti nu a atins viteza de 435,5 km/h in 2010 cu Veyron in cele doua ture de record. 

Ventom GT are motor V8 de 7 litri dotat cu doua turbine si 1244 de cai putere. Masina va fi produsa in 29 de exemplare iar pana acum s-au dat deja 11 exemplare. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

După ce a pus un jurnalist să găsească soluții pentru oamenii rămași cu trenul în câmp, directorul CFR revine cu explicații
BRAT
Modifică setările cookies