SNCF Masini

Gafa impardonabila: Francezii au investit 20 de MILIARDE de dolari in trenuri noi, dar nu le pot folosi. Motivul

Francezii s-au facut de ras in toata lumea. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Mai 2014, 16:21
Data actualizarii: Vineri 23 Mai 2014, 17:29

Coompania SNCF din Franta a cumparat peste 2000 de trenuri noi in valoare de 20 de miliarde de dolari in una din cele mai mari investitii din ultimii ani! Potrivit autoritatilor franceze, trenurile sunt insa inutile in acest moment pentru ca responsabilii cu achizitia au cumparat trenuri care incap pe platforme construite mai devreme de 30 de ani, insa majoritatea platformelor feroviare din Franta sunt mai vechi de 50 de ani. Sunt 1200 de platforme in acest moment care nu pot primi trenurile noi in acest moment in Franta.

Guvernul francez a cerut modificarea platformelor, operatiune care a inceput deja. Francezii au cheltuit pana acum 80 de milioane de euro pentru a repara gafa si vor mai chelui in continuare sume imense.  

"Am descoperit problema prea tarziu, recunoastem asta si ne asumam responsabilitatea",
a declarat un purtator de cuvant al cailor ferate franceze.

Ministrul Transporturilor din Franta, Frederic Cuvillier, a declarat ca in realitate vina ii apartine guvernului din 1997, care a separat compania de cai ferate SNCF de operatorul de cai ferate RFF.

Compania cailor ferate din Franta are peste 180.000 de angajati in 120 de tari din intreaga lume. SNCF detine o retea de cai ferate de 32.000 kilometri si 14.000 de trenuri.

SNCF e compania care a construit faimosul TGV, cel mai rapid tren din lume la data lansarii, in 1981.

Si in Romania s-a petrecut recent o intamplare similara. Metrorex a cumparat trenuri noi de metro in valoare de 100 de milioane de euro, insa acestea sunt prea late pentru peroanele din Bucuresti. Peroanele de la Magistrala II vor fi modificate pentru a face lor garniturilor, au anuntat reprezentantii Metrorex. 


Sursa: autoevolution.com 

Modifică setările cookies