Turkmenistan Masini

BIZAR | Tara care a interzis masinile de culoare NEAGRA! Motivul este absolut incredibil

Guvernul din Turkmenistan a luat decizia sa interzica utilizarea masinilor negre, pe motiv ca acestea ar aduce ghinion, scrie BBC.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 14:49
Data actualizarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 15:16

Autoritatile de la Ashgabat, Turkmenistan, au decis interzicerea importurilor de masini negre dupa ce au ajuns la concluzia ca aceasta culoare...poarta ghinion.

Guvernul din Turkmenistan le-a recomandat astfel dealerilor de masini sa aduca de culoare alba, deoarece aceasta este considerata a fi o culoare norocoasa.

Pentru a da un exemplu populatiei, seful statului, dar si alte oficialitati importante si-au achizitionat automobile albe.

BBC scrie ca acesta nu este singurul decret bizar adoptat in Turkmenistan, tara cu peste 5 milioane de locuitori, si cu iesire la Marea Caspica. De exemplu, nu mai departe de anul trecut, autoritatile au interzis aparatele de aer conditionat din cauza aspectului neplacut pe care il dau cladirilor, iar cetatenii au fost obligati sa-si cumpere biciclete, pentru a incerca sa traiasca mai sanatos.

De asemenea, autoritatile din capitala Ashgabat au decis sa placheze toate cladirile cu marmura, pentru a dat orasului un aspect cat mai deschis la culoare.

Modifică setările cookies