Au ramas fara permis din cauza Facebook-ului! Decizie incredibila luata dupa ce mai multi soferi si-au facut un grup pe internet

Autor: Sport.ro
Duminica 07 Decembrie 2014, 12:40

	Au ramas fara permis din cauza Facebook-ului! Decizie incredibila luata dupa ce mai multi soferi si-au facut un grup pe internet

Soferii romani obisnuiesc sa anunte prezenta radarelor si a echipajelor de politie pe retelele de socializare si prin statii. Acest lucru este, insa, strict interzis in Franta, iar o decizie a autoritatilor din Hexagon face inconjurul lumii.

Asa cum avem si noi in Romania mai multe grupuri facute special pentru a semnala prezenta radarelor si a politiei in trafic, asa au si francezii. Doar ca acolo, legea este mai aspra. Asta au simtit pe pielea lor 15 membri ai unui grup de pe Facebook care au fost lasati fara permis de judecator, scrie site-ul 4tuning.ro

Cei 15 soferi, care anuntau pe grupul de Facebook prezenta radarelor din zona orasului Aveyron, au avut parte de o surpriza neplacuta. Acestia au fost instiintat de Tribunalul din Rodez ca vor ramane fara permisele de conducere pentru 30 de zile, dupa ce au fost gasiti vinovati, printre altele, si pentru ultraj, pentru ca i-au jignit pe politisti in mediul online.

Grupul de Facebook pe care acestia activau are 13 mii de membrii, insa doar 15 au fost sanctionati, fiind, probabil, cei mai activi. Acestia au fost gasiti vinovati pentru ca s-au sustras si au impins alti soferi sa se sustraga de la rigorile legii.

Cei cincisprezece soferi si-au angajat deja un avocat, dar sansele lor de reusita sunt mici, in ciuda faptului ca multa lume a caracterizat decizia ca fiind una "ipocrita si incorecta".

In ciuda deciziei, soferii francezi nu s-au lasat intimidati, iar grupul si-a dublat numarul de utilizatori intr-un timp foarte scurt.

In Romania exista cateva zeci de pagini si grupuri dedicate acestui subiect, una dintre cele mai mari comunitati virtuale numarand peste 12 mii de membri.

DOCUMENT. Lista măsurilor luate din 15 mai. Evenimentele private, interzise. Piscinele și cluburile, încă închise
BRAT
Modifică setările cookies