Asta e cea mai SIGURA masina pe care o poti cumpara in 2018! A primit procentaj 100% la testele de siguranta! 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Ianuarie 2018, 14:17
Data actualizarii: Vineri 12 Ianuarie 2018, 15:06

2018 aduce prima masina din lume care protejeaza pasagerii si soferul in proportie de 100%! 

Industria auto intra intr-o noua era. Anul 2017 a fost extrem de aglomerat pentru cei care fac teste de siguranta deoarece din 2018 au intrat reguli stricte in privinta sigurantei masinilor. 

Una din ele este regina la acest capitol. 

SUV-ul Volvo XC60 a devenit cea mai sigura masina din lume in primele zile din 2018. Masina de familie produsa in Suedia a primit maximul de stele la testele Euro NCAP, cele care stabilesc gradul de protectie oferit de o masina in Europa.

XC60 a primit 5 stele si a atins 100% la doua categorii de testare. Chiar daca sunt multe masini noi care primesc 5 stele la testele efectuate de Euro NCAP, nu toate se apropie de 100% la categoriile pentru care sunt testate.

Dar Volvo CX60 a primit punctaj maxim la doua categorii foarte importante, la protectia capului pasagerilor si la coliziunea frontala.

Manechinii din masina au fost protejati excelent de catre airbag-uri la testele de impact si au scapat "nevatamati". Centura inteligenta i-a impiedicat pe acestia sa sara din scaun catre parbriz, un alt punct important din seriile de teste.

Noul Volvo a obtinut si 98% la testul pentru protectia unui adult din dreapta sooferului, iar protectia scaunului pentru copil a fost notata cu 87%, unul dintre cele mai mari procentraje de la testele Euro NCAP.

Tehnologia de pe masina, asistenta la banda de rulare, franare automata de urgenta ca standard, au primit 95% la testele de siguranta.


Pretul de pornire pentru un Volvo XC60 este de 39.000 de euro.

Euro NCAP a anuntat si cele mai sigure masini din 2017. Volkswagen a "castigat" trei categorii cu Arteon (limuzina), T-Roc (offroad de dimensiuni mici) si Polo (supermini).

Opel Crossland X e cel mai sigur SUV de dimensiuni mic, iar Subaru XV si Impreza sunt cele mai sigure masini mci de familie. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!