Anunt important pentru toti proprietarii de masini cu motoare diesel! Ce se intampla in cativa ani cu acest combustibil:

Autor: Sport.ro
Luni 14 Octombrie 2013, 14:51
Anunt important pentru toti proprietarii de masini cu motoare diesel! Ce se intampla in cativa ani cu acest combustibil:

►Cine nu SHARE, ori este turc, ori Facebook n-are! Marti 21:00, LIKE-SHOW LIVE pe Facebook! High, Olanda! Hai, Romania!

Dominatia motoarelor diesel se va sfarsi pana la finalul decadei, anunta revista Autocar din Marea Britanie, care citeaza lideri ai industriei.

Legile din ce in ce mai stricte in privinga emisiilor si costurile ridicate ale tehnologiei anti-poluare vor ridica semnificativ pretul masinilor cu motoare diesel.

Coroborat cu aparitia moatoarelor pe benzina tot mai economice, dar si cu cresterea pretului la motorina duc motoarele diesel spre disparitie.

Joe Bakaj, directorul pentru dezvoltare de la Ford Europa sustine ca din cauza costurilor pentru Euro 6 si Euro 7 vor fi probleme mari, la fel ca si din cauza capacitatii reduse pentru rafinarea petrolului din Europa.
Acestea vor forta cresterea pretului la diesel in Europa, dar si taxele ridicate din anumite tari. "Europa exporta mult petrol in SUA, dar daca cererea cade, o parte importanta din capacitatea de rafinare poate fi scoasa din sistem, ridicand pretul la diesel. E mult mai iefin pentru motoarele pe benzina pentru urmatoarele sisteme EU6.1 si Eu6.2. Sunt limite mai accesibile la emisiile de noxe", spune Bakaj.


"E mult mai ieftin sa cumperi motoare pe benzina EU6.2. La motoarele diesel ai nevoie de tehnologie precum catalizator selectiv de reductie, costurile cresc la vehiculele mai mari", mai spune el.

Bakaj mai spune ca motoarele pe benzina le vor prinde din urma pe cele diesel in urmatorii doi sau trei ani in materie de cost per consum.

In tari ca Spania si Franta, 70% din masinile noi vandute sunt diesel, iar media pe intreaga Europa este 55%. Europa e de departe cel mai mare consumator de diesel, cu mult peste Japonia si SUA.

Citeste si: Foarte tare! Cum faci bani nelimitat la GTA V

Țara europeană în care s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 din lume
BRAT

Modifică setările cookies