Amenda imensa pentru soferii indisciplinati! Ce suma vor scoate din buzunar cei care mai arunca gunoaie pe geam

Amenda imensa pentru soferii indisciplinati! Ce suma vor scoate din buzunar cei care mai arunca gunoaie pe geam

Adio soferi indisciplinati, care arunca gunoaie pe geam in timpul mersului - este doar unul dintre obiectivele autoritatilor si al Politiei Rutiere pentru 2015.

Indiferent ca arunca ambalaje, tigari sau fel de fel de resturi alimentare, soferii vor avea de suferit dupa modificarea legii 515, scrie site-ul 4tuning.ro, care a obtinut si o reactie a liderului Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex.

Potrivit sursei citate, amenda pentru soferii care mai fac astfel de gesturi ar putea depasi 1.000 de RON. Legea exista deja, insa este prea putin aplicata de agentii Politiei Rutiere. De la anul, acest lucru s-ar putea schimba insa, odata cu inasprirea ei.

Amenda ar putea incepe de la 1.000 de lei, maximum putand atinge chiar 2.500 de lei.

"Proiectul de lege este bine-venit pentru a stopa acest fenomen. Din pacate, opinia publica nu prea reactioneaza pentru ca, atunci cand ai nevoie de un martor, nu se ofera nimeni. De ajutor sunt si vor fi si mai mult - daca legea intra in vigoare - camerele de monitorizare, pentru ca poti merge in instanta cu filmarea delictului; camerele, fiind omologate, au rol de probatoriu. Cu aruncarea gunoaielor intre blocuri va fi mai problematic pentru ca acolo nu exista camere video. noi am mai gasit pungi de gunoi aruncate in strada de la societati comerciale si am gasit in ele coduri fiscale, le-am idenftificat si le-am sanctionat. Chiar si gunoiul unei persoane fizice poate fi identificat pana la urma", a spus Teodor Balan, citat de 4tuning.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO

Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies