Liga Campionilor

UEFA a exclus Steaua Rosie din Liga Campionilor! Datoriile le distrug visul sarbilor, care au cucerit trofeul in 1991

Steaua Rosie Belgrad a fost exclusa din Liga Campionilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iunie 2014, 19:35
Data actualizarii: Vineri 06 Iunie 2014, 22:58

Steaua Rosie Belgrad, campioana Serbiei, a fost exclusa de UEFA din Liga Campionilor, clubul incalcand regulamentele in ceea ce priveste licentierea si fair play-ul financiar - este anuntul de ultima ora venit de la Nyon, Elvetia.

Steaua Rosie, echipa care a reusit sa cucereasca primul titlu al Serbiei dupa 7 ani de asteptare, a fost investigata de Comisia de Control a UEFA, iar oficialii Forului European au ajuns la concluzia ca formatia din capitala Serbiei nu si-a platit datoriile restante catre stat, angajati si nici catre alte cluburi.

Astfel, noteaza site-ul oficial al UEFA, Forul European a luat decizia de a exclude campioana Serbiei din Liga Campionilor, oficialii clubului avand sansa de a face un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

"Comisia de Control Financiar a UEFA, prezidata de Jose Narciso da Cunha Rodrigues, a luat decizia in cazul clubului FK Crvena Zvezda (Steaua Rosie). CFC a UEFA a luat la cunostinta de acest dosar in luna Aprilie a acestui an, facand in acest timp o analiza atenta a situatiei de la club. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca Steaua Rosie a incalcat mai multe previziuni ale regulemtentului de licentiere si a celui legat de fair play-ul financiar.

Steaua Rosie va fi astfel exclusa din Liga Campionilor in sezonul 2014/2015, competitie pentru care s-a calificat din punct de vedere sportiv. Clubul are 10 zile sa faca apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv", se arata intr-un comunicat al UEFA.

De asemenea, UEFA va investiga in continuare si modul in care Steaua Rosie a obtinut licenta de participare in prima liga sarba.

Steaua Rosie Belgrad a castigat Liga Campionilor in 1991, avandu-l in componenta si pe Miodrag Belodedic.

Modifică setările cookies