Liga Campionilor

UEFA, gata să revoluționeze Champions League: semifinalele s-ar disputa în manșă unică! Cum se poate schimba formatul competiției 

Formatul UEFA Champions League s-ar putea schimba din sezonul 2024/25. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 14:36
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 14:37

Cea mai tare competiție la nivel de cluburi ar putea suferi schimbări „revoluționare” ale formatului din sezonul 2024/25. Conform publicației The Times, atât UEFA, cât și Asociația Cluburilor Europene, a cărei președinte este Nasser Al-Khelaifi, președintele lui Paris Saint-Germain, vor implementarea unui concept de tipul 'Final Four' în edițiile următoare din Champions League. 

UEFA, gata să revoluționeze Champions League! Schimbările care vor fi propuse

După modelul european de la baschet sau handbal, UEFA și-ar dori să facă schimbări importante în format. Una dintre ele ar fi implementarea unui sediu unic în care să se dispute atât semifinalele, cât și finala competiției, în ceva ce ar fi considerat „săptămâna fotbalului”, anunță sursa citată. 

Mai mult, semifinalele ar urma să se dispute în manșă unică și ar fi programate în decursul unei săptămâni, împreună cu finala Champions League. Propunerea este una asemănătoare cu modul în care s-a desfășurat competiția în 2020, în anul pandemiei, la Lisabona, când Bayern Munchen s-a impus în finala cu PSG, 1-0, după ce semifinalele s-au disputat tot în Portugalia. 

Modifică setările cookies