Tot bugetul lui Trencin incape intr-o valiza! Cine este patronul clubului: fost jucator la Ajax si partener de afaceri cu Edi Iordanescu. "L-am dus la un meci in Ghencea"

Autor: Sport.ro
Marti 23 Iunie 2015, 09:30
Tot bugetul lui Trencin incape intr-o valiza! Cine este patronul clubului: fost jucator la Ajax si partener de afaceri cu Edi Iordanescu. "L-am dus la un meci in Ghencea"

1,7 milioane de euro este bugetul cu care Trencin a reusit cel mai bun sezon din istoria de 23 de ani a clubului.

FK Trencin, reprezentanta unui orasel de 50.000 de locuitori de la granita cu Cehia, tocmai a incheiat cel mai bun sezon din istoria clubului, care i-a adus primele doua trofee din palmares: titlul de campioana si Cupa Slovaciei.

Clubul a fost fondat in 1992 si este condus de Tscheu La Ling, un olandez de origini chineze, care a jucat timp de sapte sezoane la Ajax (1975-1982), apoi la Panathinaikos, Marseille, Feyenoord si ADO Den Haag.

Datorita relatiilor pe care le-a pastrat cu fostii jucatori ai lui Ajax, Trencin are un parteneriat cu echipa din capitala Olandei, iar clubul slovac este construit pe bazele filozofiei lui Ajax.

La Ling are o Academie de fotbal in Buenos Aires, o clinica pentru recuperare sportiva, dar si afaceri in domeniul imobiliar.

Dupa 2005 a intrat si pe piata din Romania, construind la Bucuresti mai multe complexuri imobiliare, unele in parteneriat cu Edi Iordanescu, scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

"L-am cunoscut prin intermediul unui amic comun, un grec care era patron la Levski. Asa am ajuns sa facem o afacere comuna, in imobiliare, inclusiv in Romania."

"Asta se intampla inainte sa vina criza la noi, deci pana in 2008, 2008 (...) L-am dus la un meci al Stelei in Champions League, nu mai stiu exact numele cu care a jucat Steaua. L-am dus pe Ghencea fiindca era interesat si pasionat de fotbal. I-a placut atunci", a povestiit Edi Iordanescu in Gazeta Sporturilor.

Doi olandezi si trei brazilieni in lot

In lotul lui Trencin, slovacii sunt majoritari, insa jucatorii straini fac diferenta. Cei mai bine cotati jucatori sunt doi olandezi - Ryan Koolwijk si Gino van Kessel - iar brazilianul Jairo este cel mai bun marcator.

In lot mai sunt alti doi brazilieni, dar si doi jamaicani si doi nigerieni.

Tot lotul lui Trencin este cotat la 7,2 miilioane de euro, conform transfermarkt.de.

Epopeea spitalului modular de la Lețcani. Din cele 250 de paturi prevăzute, jumătate nu au loc înăuntru
BRAT
Modifică setările cookies