Se cere demiterea lui Laurențiu Reghecampf: "Dați-i banii ca să plece!"

Laurentiu Reghecampf Azerbaidjan Neftchi Baku Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Aprilie 2023, 17:11
Data actualizarii: Duminica 16 Aprilie 2023, 17:11

Laurențiu Reghecampf, antrenorul lui Neftchi Baku, mai are contract cu formația din capitala Azerbaidjanului până în 2024, însă primul sezon a fost mai degrabă sub așteptări.

Cu șase runde înainte de final, Neftchi nu mai are șanse la titlu. Se află pe locul 3, la 17 puncte de liderul Qarabag și la cinci sub rivala locală Sabah Baku. Trupa lui Laurențiu Reghecampf își poate salva sezonul cu un triumf în Cupa Azerbaidjanului, competiție unde echipa este calificată în semifinale.

Se cere demiterea lui Laurențiu Reghecampf în Azerbaidjan

Dacă nu va câștiga niciun trofeu în acest sezon, Reghecampf ar putea fi demis de la Neftchi Baku. Varianta a fost menționată recent  de Mircea Rednic, iar acum este confirmată și de presa din Azerbaidjan.

Într-un editorial al publicației azere Sportinfo, Reghecampf este criticat dur pentru că "ar ține de scaun" chiar și atunci când are rezultate modeste, dar și pentru faptul că echipa nu ar fi arătat mai bine după sosirea sa, în vara anului trecut.

Azerii propun deja și un înlocuitor pentru Reghecampf, pe directorul sportiv al lui Neftchi, Zaur Azizov.

"Laurențiu Reghecampf știe că va fi dat afară dacă nu va câștiga trofeul. El e doar interesat de bani. Nu vrea să plece fără să primească banii. Eu le propun celor responsabili din conducerea lui Neftchi să nu ezite și să-i dea lui Reghe banii pe care îi vrea. Dacă în 11 luni nu vedem ceva Baku, atunci când vom vedea? 

Reghe a rămas la începutul secolului 20. Pentru el nu există tactică. Conducerea ar trebui să îi ofere echipa lui Zaur Azizov. Ar fi mai util la Neftchi ca antrenor decât ca director sportiv. Influența lui asupra jucătorilor este mai mare decât cea a celor care se consideră antrenori, precum Reghecampf. Azizov nu vorbește mult, ci puțin și bine, iar echipa are nevoie de un motivator ca el", a scris sursa citată.

Neftchi Baku este calificată în semifinalele Cupei Azerbaidjanului, fază în care va înfrunta formația Turan, ocupanta locului 6 în campionat. În celălalt penultim act se vor duela Gabala și Sabail.

  • Neftchi Baku a pierdut în ultima etapă, vineri, 0-2 contra lui Gabala, dar echipa lui Reghecampf nu mai poate pierde locul 3, care duce în preliminarile Conference League.

Mircea Rednic: "Dacă Reghecampf nu ia niciun trofeu, îi va fi foarte greu să rămână la Neftchi"

În cazul în care antrenorul român nu va câștiga nici Cupa Azerbaidjanului, Mircea Rednic spune că Neftchi Baku ar putea renunța la "Reghe".

Rednic, liber de contract în prezent, a antrenat și el în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, în peroada iunie 2010 - decembrie 2011. În primul sezon și-a trecut în palmares Cupa.

"Când eram eu în Azerbaidjan, Neftchi se lupta la campionat. E clar că locul 3 nu îi mulțumește pe fani, însă îl cunosc pe Laurențiu Reghecampf și știu că are calitățile necesare pentru a redresa echipa.

Acum este evident că echipa cea mai bună din Azerbaidjan este Qarabag. Dacă Neftchi nu va reuși să câștige niciun trofeu în acest sezon, îi va fi foarte greu lui Reghecampf să rămână", a spus Mircea Rednic, potrivit Sportinfo.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!