Liga Campionilor

Revoluție în Champions League! UEFA plănuiește o nouă modificare majoră în formatul competiției

UEFA plănuiește noi schimbări în formatul Ligii Campionilor, conform ultimelor informații apărute în presa britanică.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 22:05
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 22:05

Presa internațională a vorbit în ultimul an despre o adevărată revoluție pusă la cale de UEFA în Liga Campionilor, iar printre modifici se numără creșterea numărului de echipe la 36, de la 32, renunțarea la grupe și adoptarea așa-zisului "model elvețian", fiecare echipă urmând să dispute 10 meciuri în prima fază a competiției.

UEFA vrea un sistem Final 4 în Champions League

UEFA a confirmat că modificările vor intra în vigoare din sezonul 2024/2025, iar forul condus de Aleksander Ceferin intenționează să vină cu încă o noutate. The Times anunță că UEFA și-ar dori să renunțe la semifinalele în dublă manșă și să creeze "Săptămâna Fotbalului", un format Final 4, prin care echipele rămase în competiție ar urma să joace în același oraș.

Ideea celor de la UEFA ar fi venit după ce a fost forțată să apeleze la un Final 8 în 2020, la începutul pandemiei de coronavirus. Atunci, sferturile, semifinala și finala s-au disputat în manșă unică, toate la Lisabona, iar Bayern a cucerit trofeul după ce a învins în ultimul act PSG, scor 1-0.

"În ciuda faptului că două meciuri în minus din faza semifinalelor ar însemna venituri mai mici din drepturile TV, mutarea tuturor meciurilor într-un singur oraș ar aduce beneficii importante pentru orașul ales", scrie As.

Sursa citată adaugă că o decizie finală în acest sens nu a fost luată încă, însă Aleksander Ceferin, președintele UEFA, este un mare fan al un sistem cu Final 4, iar planul său ar fi susținut inclusiv de Asociația Cluburilor Europene.

  • Dacă propunerea UEFA ar fi fost pusă în aplicarea încă din acest sezon, fanii fotbalului ar fi putut să vadă, spre exemplu, un singur duel Manchester City - Real Madrid sau Liverpool - Villarreal.
Modifică setările cookies