Liga Campionilor

OFICIAL | UEFA a publicat rapoartele in ceea ce priveste distribuirea BANILOR catre cluburi! Steaua a luat mai mult ca Basel

Forul European a publicat astazi rapoartele in ceea ce priveste distribuirea banilor catre echipele care au participat in UEFA Champions League si UEFA Europa League.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Iunie 2014, 19:34
Data actualizarii: Miercuri 25 Iunie 2014, 19:49

UEFA, principalul organism de conducere al fotbalului european, a publicat astazi un raport cu privire la distribuirea banilor catre cluburile care au participat in competitiile organizate - UEFA Champions League si UEFA Europa League.

Forul European a dat cifrele exacte pentru sezonul competitional 2013/2014, in care Steaua si Pandurii au participat in cele mai importante competitii intercluburi de pe continent.

Campioana Romaniei, singura participanta in UEFA Champions League, Steaua a incasat o suma importanta de la UEFA, echipa din Ghencea primind nu mai putin de 15,2 milioane pentru calificarea in grupe.

Cele 15,2 milioane au fost impartite astfel: 8,6 milioane pentru participare, 1,5 milioane bonusuri de performanta si 5,1 milioane din market pool.

Ca o comparatie, celelalte echipe din grupa Stelei au incasat intre 13,2 milioane (FC Basel) si 43,3 milioane (Chelsea). Intre acestea s-a aflat Schalke 04, cu 23,7 milioane incasate.

De cealalta parte, Pandurii au primit doar 2,5 milioane pentru calificarea in grupele Europa League.

Raportul complet poate fi vazut AICI

Incasari totale de 36 de milioane, cheltuieli de 23

Ministerul de Finante a publicat ieri un alt raport in care sunt prezentate cifrele Stelei. Potrivit bilantului Ministerului de Finante, Steaua a inregistrat in 2013 venituri totale de 36,5 milioane de euro si a avut cheltuieli de 23,6 milioane.

Astfel, profitul Stelei pe 2013 a fost de 13,2 milioane de euro, in timp ce datoriile au ramas la 2,5 milioane.

Modifică setările cookies