OFICIAL | UEFA a anuntat numele stadionului care va gazdui finala Ligii in 2017! Unde se va disputa meciul

Autor: Sport.ro
Marti 30 Iunie 2015, 15:46

	OFICIAL | UEFA a anuntat numele stadionului care va gazdui finala Ligii in 2017! Unde se va disputa meciul

UEFA a anuntat numele orasului si arenei care vor gazdui finala Ligii Campionilor din 2017.

Locuitorii Tarii Galilor sunt norocosii care vor avea ocazia in 2017 sa vada la treaba cele mai bune echipe ale continentului, in finala Ligii Campionilor.

UEFA a stabilit Millennium Stadium din Cardiff, arena cu o capacitate de 74.500 de locuri, drept locul de disputare al finalei Ligii Campionilor de peste doi ani.

Pentru Millennium Stadium si Cardiff va fi al doilea eveniment major pe plan european, dupa gazduirea Supercupei Europei, Sevilla 2-0 Real Madrid, din 2014

Millennium Stadium a fost inaugurat in vara anului 1999, iar de-a lungul timpului a mai gazduit finale ale Cupei Angliei sau Cupei Ligii Angliei. Arena gazduieste meciurile nationalei Tarii Galilor de fotbal, dar si de rugby, care se joaca mai mereu cu casa inchisa.

Stadionul are un acoperis retractabil pe care organizatorii il pot trage in mai putin de 20 de minute. Stadionul este astfel cel de-al doilea ca marime care dispune de un astfel de mecanism in intreaga lume, dupa Cowboys Stadium din Texas, Statele Unite.

Pe Millennium Stadium au mai sustinut concerte artisti uriasi precum Tina Turner, Madonna, U2, Robbie Williams, RHCP, Bon Jovi, Paul McCarney, The Poli, Oasis ori Rihanna.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Prima reacție a ministrului Sănătății după scandalul pacienților transferați de la Spitalul Foișor
BRAT
Modifică setările cookies