fc barcelona Paris Saint-Germain PSG Liga Campionilor

VIDEO Jucătorul de la PSG „trimis” de FC Barcelona la terapie: „M-a afectat destul de mult!” 

Meciul dintre Paris Saint-Germain și FC Barcelona din martie 2017 rămâne în istoria fotbalului. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 15:32
Data actualizarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 15:33

„Remontada” catalanilor a fost una dintre cele mai spectaculoase din istoria fotbalului internațional. FC Barcelona pierduse cu 0-4 meciul tur de pe Parc des Princes, însă gruparea blaugrana a reușit să facă „minunea” pe Camp Nou și să întoarcă rezultatul, câștigând cu 6-1 partida de pe teren propriu, datorită golului marcat în prelungiri de Sergi Roberto, chiar la ultima fază a meciului. 

Pentru Paris Saint-Germain marcase Edinson Cavani unicul gol al francezilor de pe Camp Nou, în minutul 62, transformând scorul în 3-1. Francezii au crezut că și-au asigurat prezența mai departe la acel scor, însă ce a urmat a intrat în istorie, după dubla lui Neymar din minutele 88, respectiv 90+1 și golul calificării înscris de Sergi Roberto în al cincilea minut de prelungiri. 

Atunci, termenul „remontada” a fost introdus în dicționarul francez, folosindu-se de meciul de pe Camp Nou ca exemplu, iar partida a făcut și „victime” în rândul fotbaliștilor lui PSG. 

Edinson Cavani, profund afectat de Remontada 

Edinson Cavani (35 ani) a acordat recent un interviu în cadrul revistei Relevo și a dezvăluit că a mers la terapie pentru prima dată după meciul horror de pe Camp Nou. 

„Prima dată când am mers la psiholog a fost după remontada Barcei cu PSG. M-a afectat destul de mult și există anumite lucruri care te suprasolicită. În cinci minute s-a schimbat absolut tot ce am reușit să facem. E o lovitură atât de mare, încât nu poți controla asta și care, deși e fotbal, te afectează în alte părți ale ființei, cu simptome de anxietate, frisoane, amețeam în timp ce dormeam și îmi era deja teamă să adorm. 

Mă întrebam: 'oare am o problemă cu capul?'”, a dezvăluit Cavani citat de sport.es

Edinson Cavani este în prezent jucătorul Valenciei, echipă cu care a semnat în această vară, după despărțirea de Manchester United. 

  • 301 meciuri a jucat în cei șapte ani petrecuți la Paris Saint-Germain, având 200 de goluri marcate și 43 de assist-uri. 
Modifică setările cookies