Erling Haaland Manchester City RB Leipzig uefa champions league Liga Campionilor

Erling Haaland, aproape de a-și îndeplini visul! Performanță uluitoare izbutită în UEFA Champions League 

Erling Haaland a intrat în istoria UEFA Champions League cu cele 5 goluri înscrise lui RB Leipzig, în optimile competiției.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 09:25
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 09:26

În prima manșă din optimile UEFA Champions League, Manchester City a remizat pe terenul lui RB Leipzig, 1-1. Numai că, lucrurile au stat cu totul diferit în retur. Elevii lui Pep Guardiola (52 ani) i-au „zdrobit” pe nemți cu 7-0, 5 dintre goluri fiind marcate de Erling Haaland (22 ani). 

Cu reușitele contra lui RB Leipzig, atacantul norvegian a ajuns la 30 de goluri înscrise în UEFA Champions League, în numai 25 de partide, fiind cel mai rapid jucător din istorie care punctează de 30 de ori în cea mai importantă competiție europeană. Performanță lui Erling Haaland devine și mai impresionantă. Vârful lui Manchester City a avut nevoie de doar 30 de atingeri pentru a-l învinge pe Janis Blaswich (31 ani) de 5 ori și a amintit de afirmația făcută în toamna anului trecut. 

„Visul meu este să ating mingea de 5 ori și să înscriu 5 goluri. Acesta este cel mai mare vis al meu”, declara Erling Haaland, în septembrie 2022, pentru beIN SPORTS. 

Thierry Henry s-a înclinat în fața lui Erling Haaland 

După meci, Haaland a mers la studioul CSB Sport de la marginea terenului, unde, alături de moderator, se mai aflau foștii fotbaliști Thierry Henry (45 ani), Jamie Carragher (45 ani) și Micah Richards (34 ani).

Felicitat pentru prestația din meciul cu RB Leipzig, Haaland i-a făcut imediat pe toți să râdă: „Un sentiment extraordinar. Cred că tu (n.r - Thierry Henry) ești singurul care știe cum e să marcheze multe goluri”, a spus norvegianul, trimițând practic o „săgeată” către foștii fundași Jamie Carragher și Micah Richards.

Ulterior, Thierry Henry i-a adresat o întrebare: „Unde crezi că te poți îmbunătăți?”. Haaland a răspuns dând dovadă de modestie: „La toate capitolele. Am ratat multe ocazii cu piciorul stâng, am avut și una singur cu portarul, în prima repriză. Cred că trebuie să îmi îmbunătățesc piciorul stâng, piciorul drept, lovitura de cap, combinațiile. Dacă ar fi să aleg una, aș vrea să îi ajut pe ceilalți să fie mai buni, să îi pun în poziții mai bune”.

La finalul interviului, Henry și-a dat mănușa jos, l-a salutat pe Haaland și s-a înclinat în fața atacantului legitimat la Manchester City.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!