Danemarca Aalborg Copenhaga Liga Campionilor Liga Campionilor

Demers fara precedent al fotbalistilor din Danemarca! Copenhaga si Aalborg pot rata grupele Ligii din cauza unui protest

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 August 2014, 15:35
Data actualizarii: Joi 14 August 2014, 15:55

Cluburile daneze FC Copenhaga si Aalborg, calificate in Play Off-ul pentru grupele Ligii Campionilor, ar putea juca cu juniorii impotriva nemtilor de la Bayer Leverkusen, respectiv a cipriotilor de la APOEL Nicosia, totul dupa ce Liga Daneza de Fotbal nu a ajuns la un acord cu Sindicatul Jucatorilor Profesionisti din aceeasi tara.

Sindicatul Jucatorilor Profesionisti din Danemarca a decis sa inainteze un demers fara precedent in fotbal, reprezentantii cerand Ligii un nou acord in privinta contractului de munca colectiv si amenintand cu neprezentarea jucatorilor inscrisi. Mai exact, sindicalistii au cerut adoptarea unui nou contract colectiv de munca, care sa prevada o limitare a timpului petrecut la antrenamente si meciuri pentru fotbalisti.

Vechiul contract colectiv de munca a fost valabil in ultimii 10 ani, insa a fost anulat in urma cu doar o luna, dupa ce Liga Daneza a ajuns la concluzia ca acesta a generat numeroase actiuni costisitoare si prea multe procese, fiind deschis interpretarilor. Astfel, Sindicatul Jucatorilor Profesionisti cere acum adoptarea unui nou acord, care sa aduca imbunatatirea conditilor pentru fotbalistii din ligile inferioare.

"Nimeni nu isi doreste mai multe decat noi sa joace fotbal, nu trebuie sa mai spunem asta. Insa jucatorii sunt uniti, deoarece contractul colectiv de munca este foarte important", a spus Patrick Kristensen, fotbalist la Aalborg.

Concret, toti membrii sindicatului au amenintat cu neprezentarea in cazul in care Liga Daneza nu va accepta doleantele acestora, lucru care i-ar obliga pe cei de la Copenhaga si Aalborg sa foloseasca echipe de juniori in meciurile din Liga Campionilor, de saptamana viitoare.

De cealalta parte, Federatia Daneza si-a exprimat sustinerea pentru Liga, anuntand ca jucatorii care vor intra in greva nu vor mai fi luati in considerare pentru selectionarea la echipa nationala.

Daca protestul va continua, danezii pot ramane fara reprezentante in Liga Campionilor si pot pierde milioane bune de euro, lucru care l-a facut pe antrenorul Stale Solbakken (FC Copenhaga) sa lanseze un avertisment: "Respect solidaritatea si  faptul ca jucatorii sunt uniti, insa lucrurile pot avea uneori consecinte neprevazute. De aceasta data, consecintele se pot intinde mult in viitor, pentru echipele de club, pentru nationala si pentru juniori. Trebuie sa se gaseasca o solutie sau sa se amane disputa pe durata meciurilor din cupele europene".

Modifică setările cookies