Cum a impartit UEFA UN MILIARD de euro anul trecut in Champions League! Suma record incasata de Juventus, peste Barcelona

Cum a impartit UEFA UN MILIARD de euro anul trecut in Champions League! Suma record incasata de Juventus, peste Barcelona

Juventus a fost regina banilor in sezonul trecut din Champions League, chiar daca a plans dupa finala pierduta in fata Barcelonei.

Conform cifrelor oficiale publicate de UEFA cu sumele platite catre cluburile care au jucat anul trecut in Champions League si Europa League, Juventus a incasat cei mai multi bani: 89 de milioane de euro.

In total, 988 de milioane de euro a platit anul trecut UEFA catre cluburile care au jucat in Champions League. Barcelona, castigatoarea finalei, a incasat 61 de milioane.

8.6 milioane de euro au fost acordate doar pentru participarea in Grupe 3.5 milioane pentru calificarea in faza urmatoare, 3.9 milioane de euro pentru sferturi, 4.9 milioane pentru semifinale, iar 6.5 milioane de euro pentru finala. Castigatoarea finalei incaseaza de patru ori mai mult fata de finalista.

Din suma totala, Juventus a primit 58.2 milioane de euro numai din market pool, scrie Gazzetta dello Sport.

AS Roma, in schimb, a incasat 35.3 milioane de euro de la UEFA.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum au ajuns două spitale Covid, pentru care s-au plătit 14 milioane de euro, să stea închise în plină criză
BRAT
Modifică setările cookies