Ciprian Tătărușanu, trecut de urgență pe lista de Champions League a lui AC Milan! În ce meciuri poate fi folosit portarul

Ciprian Tatarusanu AC Milan Champions League mike maignan Serie A Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 09:00
Data actualizarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 09:01

Ciprian Tătărușanu (36 de ani), portarul lui AC Milan, are șanse mari de a fi titular pentru rossoneri la partidele din luna octombrie.

Mike Maignan (27 de ani), portarul titular al lui AC Milan, a suferit o accidentare la gambă în timpul meciului Franței cu Austria, câștigat de echipa sa, scor 2-0, iar campioana Italiei a luat imediat măsuri și a modificat lista UEFA.

Ciprian Tătărușanu, trecut de urgență pe lista de Champions League a lui AC Milan

Milan a profitat de un paragraf din regulamentul UEFA care le permite cluburilor să facă modificări în ceea ce privește portarii de pe listă chiar și în timpul fazei grupelor. Rossonerii au anunțat că Mike Maignan va lipsi de pe teren mai mult de 30 de zile, astfel că forul european i-a permis echipei lui Stefano Pioli să treacă un alt portar pe listă, pe Ciprian Tătărușanu, anunță Gazzetta dello Sport.

Inițial, Milan îi avea în lotul de Champions League pe Mike Maignan, Antonio Mirante și tânărul Andreas Jungdal. Acum, presa din Italia scrie că Tătărușanu are șanse importante de a apăra atât în meciurile din Champions League, cât și în cele din Serie A.

În octombrie, AC Milan o va înfrunta de două ori cu Chelsea și o dată pe Dinamo Zagreb. În campionat, trupa lui Stefano Pioli are partide programate cu Empoli, Juventus, Verona, Monza și Torino.

Ciprian Tătărușanu nu a prins niciun meci oficial în acest sezon la AC Milan. În stagiunea precedentă, fostul internațional român a apărat în nouă partide.

Ciprian Tătărușanu, intervenție importantă în sezonul trecut 

Rezervă a francezului Mike Maignan, veritabil lider al defensivei lui AC Milan în sezonul trecut, în care rossonerii au câștigat titlul în Serie A după o pauză de 11 ani, portarul român Ciprian Tătărușanu (36 de ani) a avut, totuși, contribuția sa la trofeul atât de mult așteptat pe ”San Siro”.

Fostul goalkeeper al naționalei a apărat în sezonul trecut de 6 ori în Serie A și de 3 ori în Champions League, profitând de o accidentare a titularului francez.

”A contribuit la înfrângerea cu Fiorentina după o ieșire aiurea, dar penalty-ul pe care i l-a parat lui Lautaro în primul derby (n.r. - cu contracandidata la titlu, Inter Milano) a cântărit enorm pe termen lung”, a scris Gazzetta dello Sport despre Tătărușanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!