Sheriff Tiraspol Liga Campionilor Real Madrid Yuriy Vernydub Liga Campionilor

Cine e tehnicianul care a bătut-o pe Real Madrid. Anonim în Europa, antrenează de 20 de ani în spațiul ex-sovietic

Sheriff a câștigat cu 2-1 pe ”Santiago Bernabeu”.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 09:28
Data actualizarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 12:31

Performera de marți din Ligă, Sheriff Tiraspol, este antrenată din decembrie 2020 de Yuriy Vernydub, un ucrainean de 55 de ani practic necunoscut în fotbalul european. 

Ca fotbalist, a fost în lotul lui Dnipro Dnipropetrovsk pe vremea URSS, a jucat după destrămarea Uniunii Sovietice în prima ligă din Ucraina și în a doua ligă din Germania, și și-a încheiat cariera la Zenit Sankt Petersburg, când echipa era una de pluton în campionatul Rusiei. La Zenit a fost chiar căpitan și a câștigat Cupa Rusiei, în 1999.

Are un titlu și în Belarus

Ca antrenor, carieră începută în 2001, a fost secund vreme de un deceniu în Ucraina, apoi a devenit principal la Zorya Luhansk, unde  stat aproape opt ani. Cu Zorya a obținut un loc 3 în campionat și a jucat o finală de cupă. 

În 2020 a câștigat titlul în Belarus cu Șahtior Soligorsk, iar Sheriff este abia a treia echipă pe care o antrenează din postura de principal. Dincolo de performanța din Liga Campionilor, Vernydub are cu formația din Tiraspol un titlu de campion și o finală de cupă pierdută în Republica Moldova.

Modifică setările cookies