BOMBA financiara pentru marile cluburi din Europa! UEFA este gata sa le ofere o suma record! Schimbarile care vor revolutiona fotbalul!

BOMBA financiara pentru marile cluburi din Europa! UEFA este gata sa le ofere o suma record! Schimbarile care vor revolutiona fotbalul!

UEFA este gata sa schimbe aspectul competitiei.

UEFA si Asociatia Cluburilor Europene sunt gata sa demareze proiectul unei Super Ligi, in cadrul careia fiecare echipa participanta ar urma sa primeasca peste 900 milioane de euro. La aceasta suma se vor adauga bonusurile venite din drepturile TV si victoriile obtinute in competitie.

"Este imposibil sa platesti o suma fixa de 900 milioane de euro pentru fiecare echipa, pentru ca nu sunt bani suficienti. Este incredibil ca aceasta idee este incurajata. S-ar putea realiza doar daca intrecerile interne ar fi desfiintate si toate resursele s-ar duce catre Super Liga. Oricum, nu cred ca este posibil", a spus pentru AS Jaume Rourse, presedintele Mediapro si expert in drepturile TV.

Echipele care ar putea participa in aceasta Super Liga ar fi: Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool si AC Milan, considerate cluburi fondatoare si Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter si AS Roma fiind cluburi invitate.

Super Liga ar avea un sistem competitional asemanator cu Liga Campionilor. Echipele ar fi impartite in grupe, iar apoi ar urma fazele eliminatorii. Ceea ce ar putea reprezenta o noutate, ar fi un sistem de retrogradare si promovare, care ar permite participarea si altor echipe puternice din Europa.

Intrecerile interne ar putea fi afectate serios de programul acestei competitii. Oficialii se gandesc sa mute meciurile din Super Liga in weekend, iar partidele din campionat sa se joace in timpul saptamanii. 

Chiar daca acest proiect a luat amploare, el nu va fi implementat pana in anul 2024.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Etapa 2 de vaccinare a început cu platforma blocată. Limită de 600.000 de locuri în primele 20 de zile
BRAT

Modifică setările cookies