Champions League Atletico Madrid Inter Liverpool Porto Liga Campionilor

12 echipe, calificate în optimile Champions League! Cele patru necunoscute + granzii care părăsesc competiția

Cu o rundă înainte de finalul grupelor UEFA Champions League, 12 echipe și-au asigurat calificarea în faza optimilor de finală.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Octombrie 2022, 00:07
Data actualizarii: Joi 27 Octombrie 2022, 00:07

Miercuri seară, au obținut biletele pentru optimi FC Porto (grupa B), Inter Milano (grupa C) și Liverpool (grupa A). Barcelona va fi eliminată din competiție și va coborî în Europa League, după ce Inter a învins Viktoria Plzen (4-0), iar catalanii au pierdut contra lui Bayern, scor 0-3.

12 echipe, calificate în optimile Champions League

Celor trei formații li se alătură alte nouă, care au obținut calificarea anterior. Este vorba despre Napoli (grupa A), Club Brugge (grupa B), Bayern (grupa C), Chelsea (grupa E), Real Madrid (grupa F), Manchester City, Borussia Dortmund (grupa G), PSG, Benfica (grupa H).

Grupa D este cea mai echilibrată, totul urmând să se decidă în ultima rundă. Tottenham este prima, cu 8 puncte, urmată de Sporting și Frankfurt, cu câte 7. Marseille e ultima, cu 6 puncte.

O altă necunoscută vine din grupa E. AC Milan (7p) și Salzburg (6p) vor lupta în ultima etapă din grupe pentru locul secund, care asigură calificarea în optimi. De asemenea, în grupa F, RB Leipzig va avea nevoie de cel puțin un punct contra lui Șahtior, săptămâna viitoare, pentru calificare.

  • Pe lângă Juventus și Barcelona, un alt nume important care părăsește Liga Campionilor este Atletico Madrid. Formația lui Diego Simeone a ratat un penalty în minutul 90+8 contra lui Bayer Leverkusen (2-2), iar acum va lupta doar pentru locul de Europa League.

Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din optimile de finală este programată după ultima rundă din grupă, pe 7 noiembrie.

Partidele din această fază a UEFA Champions League se vor disuta pe 14/15, 21/22 februarie (turul) și 7/8, 14/15 martie 2023 (returul).

Modifică setările cookies