Dorinel Munteanu, somat să-și ceară scuze public pentru declarațiile sale: ”Ne vom adresa Comisiei de Disciplină”

Dorinel Munteanu Otelul Galati Poli Iasi poli iasi - otelul galati Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 14:26
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 14:26

Dorinel Munteanu, antrenorul de la Oțelul Galați, a avut o serie de declarații neașteptate la adresa ”rivalei” Poli Iași.

Pe lângă faptul că i-a făcut ”nesimțiți” pe cei de la Poli Iași pentru faptul că au acuzat arbitrajul în meciul direct, câștigat de echipa lui Leo Grozavu cu 2-1, Dorinel Munteanu i-a acuzat pe adversari de jocuri de culise.

Declarațiile sale nu au rămas fără replică. Florin Briaur, managerul executiv al lui Poli Iași, spune că se va adresa Comisiei de Disciplină a FRF pentru declarațiile date de Dorinel, pe care-l ”somează” să-și ceară scuze public.

Dorinel Munteanu, ”somat” să-și ceară scuze public pentru declarațiile sale

”Am rămas stupefiat când am citit declarațiile domnului Dorinel Munteanu, un jucător și un antrenor pe care, până ieri, l-am respectat enorm, ca om și ca profesionist. Poate că din cauza euforiei de cu o seară înainte, domnul Munteanu și-a permis să jignească însă nepermis un club de tradiție al fotbalului românesc și implicit pe locuitorii celui mai frumos oraș din România. 

Asemenea declarații sunt cel puțin iresponsabile, din moment ce antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu l-a felicitat public pe domnul Dorinel Munteanu după meci, iar conducerea clubului, prin vocea președintelui Consiliului Director Cornel Șfaițer, a avut o atitudine de eleganță și fair-play, la Galați. Asta chiar dacă un jucător al echipei noastre a suferit un fault criminal, care i-a pus efectiv în pericol viața, iar pe toată durata meciului, jucătorii, stafful tehnic și administrativ al Politehnicii au fost înjurați ca la ușa cortului la Galați. Dar, se pare că domnul antrenor Munteanu a înțeles greșit eleganța noastră.

Îl somez public să își vadă de echipa lui, să nu ne implice pe noi în «mașinațiunile bolnave din mintea lui» și să își ceară scuze public față de clubul Politehnica și față de ieșeni pentru declarațiile făcute. Oricum, ne vom adresa Comisiei de Disciplină a FRF pentru declarațiile date de antrenorul Oțelului Galați. Politehnica Iași joacă toate meciurile doar pe teren propriu, ne-am respectat întotdeauna adversarii pe care i-am întâlnit și nu vom permite nimănui să își bată joc de eforturile depuse de o întreagă comunitate pentru ca Poli să revină în SuperLigă”, a spus Florin Briaur, potrivit Liga2.ro.

După prima etapă din play-off-ul Ligii 2, Poli Iași este pe locul doi, cu 43 de puncte, la egalitate cu liderul Steaua, în timp ce Oțelul a rămas pe locul trei, cu 36 de puncte. Dinamo este pe locul patru, cu 32 de puncte.

Declarațiile date de Dorinel Munteanu 

”Adversarii noștri, inclusiv colegul meu Leo Grozavu, au acuzat arbitrajul și asta m-a deranjat foarte mult, nesimțirea lor, pentru că pot să spun că sunt nesimțiți. Cred că toată lumea a văzut jocul, că noi nu am jucat dur. Am jucat tare la minge, bărbătește. Statistica spune că Iașiul a luat patru galbene și noi numai trei, pe gesturi nesportive, nu pe agresivitate. 

Și tot ei vorbesc. Asta mi se pare ciudat și m-a făcut să fiu foarte nervos. Acum, când suntem în play-off și suntem periculoși pentru unii, încep să ne atace din toate părțile.

Nici la acest joc, Poli Iași, în afară de golul doi, în repriza a doua, nu a avut un șut pe poartă. Marele Poli Iași! Să fim serioși. Sincer, am o teamă de jocurile de culise, care sunt convins că au existat și mai există în fotbalul românesc”, a spus Dorinel Munteanu, la Sport Total FM.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!