OFICIAL Dinamo a anunțat noul acționariat! Comunicatul emis de club

Dinamo Vlad Iacob Liga 2 Dinamo
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 20:00
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 20:27

Dinamo a anunțat oficial, prin intermediul unui comunicat de presă, că pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat de Red&White 2022 Management.

Surpriza este că Red&White va deține 80% dintre acțiunile clubului, mai exact cei 72% deținuți de firma controlată de Dorin Șerdean, plus încă 8% din acțiunile deținute de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”, care vira bani la club din donațiile suporterilor.

De asemenea, Andrei Nicolescu ar urma să ocupe funcția de director general, iar Eugen Voicu vi fi președintele Consiliului de Administrație.

Cei doi au oferit deja primele declarații în calitate de oficiali ai lui Dinamo și au anunțat că vor organiza o conferință de presă în următoarea săptămână.

Dinamo are un nou acționariat! Comunicatul oficial emis de club

„Dinamo 1948 S.A., prin Administratorul Special Vlad Iacob informează: 

Red&White 2022 Management a devenit acționarul majoritar al Societății, deținând 80,7758% din actiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%). 

În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale: 

• elaborarea si aprobarea unui nou plan de reorganizare;

• asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off; 

• îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor.

In acest context Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliul de Administrație al Red&White 2022 Management a declarat:

“Începem astăzi un proiect care își propune, să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club. Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar.  Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate.”

La rândul său, Andrei Nicolescu, care își va asuma responsabilitatea de Președinte - Director General al clubului, a afirmat:

“Pregătim acest pas de mai multă vreme si salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu si contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – in calitate de administrator special, cat si pe implicarea si know-how-ul administratorului judiciar Razvan Zavaleanu – piloni de baza in proiect, și esential, pe unitatea intregii echipe. De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”, 

În perioada imediat următoare se va stabili noua structură de management, iar până în data de 3 martie 2023 va fi organizată o conferință de presă pentru a prezenta viziunea și prioritățile noului acționariat”, se arată pe pagina oficială de Facebook a ”câinilor”.

Dinamo se bate la play-off. Ce dueluri au ”câinii” în ultimele trei etape

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!