Corvinul și-a dezvăluit strategia! Transferuri de top pentru Europa League

Corvinul Hunedoara Bogdan Apostu Europa League Florin Maxim Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Mai 2024, 08:48
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2024, 08:47
Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României, va reprezenta țara noastră în Europa League dacă UEFA îi va acorda licența pentru participarea în competițiile europene.  

Corvinul așteaptă în continuare un răspuns de la UEFA. Oficialii hunedoreni sunt convinși că forul european va acorda licența clubului din Liga 2, iar meciurile din Europa și Conference League ar urma să se dispute pe arena lui Sepsi, la Sfântu Gheorghe.      

Corvinul Hunedoara vrea să transfere jucători de Liga 1, cu experiență europeană, sub formă de împrumut

Dacă va primi licența, Corvinul va avea nevoie de un lot care să facă față atât în cupele europene, cât și în Liga 2, unde echipa ar urma să lupte pentru promovare în sezonul viitor.  

Bogdan Apostu, impresar apropiat de clubul Corvinul, spune că planul hunedorenilor este acela de a transfera mai mulți jucători cu experiență europeană, sub formă de împrumut. Lor li se vor adăuga și alți fotbaliști liberi de contract.

"E diferență colosală între Europa League și Liga 2. Am agreat de comun acord să încercăm să aducem câțiva jucători de top măcar pentru perioada asta - jucători împrumut de la echipe bune, care să agreeze chestiunea asta: 'Uite, dă-ne și nouă jucători să ne ajutăm reciproc pe perioada cupelor europene'.

Vor veni jucători împrumut, dar vor veni și jucători liberi. Da, e greu să îi ții în Liga 2, dar dacă Corvinul face minunea și trece un tur preliminar sau două... în Europa League e foarte greu, dar în Conference nu se știe niciodată. Poate cu 4-5 jucători vor reuși și vor rămâne toți, pentru că se vor încasa bani mulți. Ce altă strategie poți să adopți în situația asta? Nu prea ai cum, ești între ciocan și nicovală", a spus Bogdan Apostu, la Orange Sport.

Florin Maxim: "Ei vin, dar eu nu le garantez locul de titular"

Antrenorul Corvinului, Florin Maxim, spune însă că jucătorii cu experiență în Liga 1 sau în cupele europene nu vor avea asigurat locul în primul 11.

"Sută la sută vor veni câțiva jucători de Liga 1, că așa e normal. Lotul nostru avea nevoie de 4-5 jucători oricum ar fi fost. Acum ne-am gândit toți cei care luăm decizii și am zis să facem un efort ca să întărim echipa. Ei vin, dar eu nu le garantez locul de titular. E normal că au o valoare certă, că d-aia vrem să îi aducem", a spus și Florin Maxim.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!