VIDEO Amendă uriașă pentru CSA Steaua după incidentele de la derby-ul pierdut cu Dinamo, scor 0-3!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Mai 2023, 12:07
Data actualizarii: Joi 25 Mai 2023, 13:11

Federația Română de Fotbal a anunțat penalizarea clubului ”militarilor” din Liga 2.

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, miercuri, penalizarea CSA Steaua cu 50.625 de lei, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Dinamo, din Liga 2.

“În temeiul art. 82/2 şi 3a şi c din RD raportat la art. 83/2/d din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti se sancţionează cu penalitate sportivă de 50.625 lei”, este decizia comisiei.

Ce prevăd articolele menţionate de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Dinamo - Steaua 3-0, întrerupt 8 minute după ce fanii au aruncat torțe în teren

La 15 mai, Dinamo a câştigat derby-ul cu Steaua, scor 3-0, în penultima etapă a play-off-ului din Liga 2.

Meciul a fost întrerupt aproximativ 8 minute, în minutul 50, după ce fanii au aruncat torţe în teren, scrie news.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!