csa steaua Ceahlaul Piatra Neamt liga 2 Liga 2

FOTO Aer de vacanță în Ghencea! Câți spectatori au fost la CSA - Ceahlăul, primul meci după verdictul în procesul palmaresului

CSA Steaua și Ceahlăul Piatra Neamț au fost adversare în etapa a 11-a din Liga 2.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 18:13
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 18:19

A fost primul meci al formației din Ghencea disputat după anunțarea verdictului cu privire la palmares, însă fanii nu s-au înghesuit la stadion pentru a-și susține favoriții, fiind prezenți doar câteva sute.

Înaintea acestei partide, între cele două echipe era o diferență de trei puncte în favoarea moldovenilor, care aveau 15 și se aflau pe locul opt, în timp ce CSA Steaua avea 12 puncte și era pe poziția a 11-a.

Verdict la Curtea de Apel în procesul dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares

Curtea de Apel a luat o decizie cu privire la palmaresul Stelei București. În consecință, celor de la CSA Steaua le aparține palmaresul din perioada 1947-1998, în timp ce FCSB-ului i-a fost atribuită perioada din 2003-2017. AFC Steaua a primit palmaresul din perioada 1998-2003.

"Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă S.C. Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA). Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de Asociaţia Steaua 1947 LTD Bucureşti şi Asociaţia Salvaţi Steaua. Anulează în parte sentinţa apelată şi rejudecând: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă.

Respinge excepţiile inadmisibilităţii, a lipsei de interes, a lipsei calităţii procesuale active şi pasive invocate în legătură cu cererea conexă, ca neîntemeiate. Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ,,Steaua Bucureşti”, ca neîntemeiată. Menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată. 

Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Pronunţată azi, 23.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în decizia Curții de Apel.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!