Liga 2

A fost dorit de CFR Cluj și Dinamo, dar a ales să meargă la Poli Iași!

Un conducător cu experiență, care a avut succes la FC Botoșani și Sepsi, vrea să readucă clubul ieșean în prim-planul fotbalului românesc. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 13:47
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 14:04

Cornel Șfaițer (56 ani), managerul general al celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, va prelua funcția de președinte al Politehnicii Iași. 

Șfaițer va deveni președintele lui Poli Iași

Oficialul a demisionat de la clubul covăsnean, care ocupă locul 10 în Liga 1, dar mai speră încă la un loc de play-off. El va prelua, începând cu săptămâna viitoare, conducerea clubului ieșean, care se află pe poziția a 12-a în Liga 2 și, cel mai probabil, va merge în play-out pentru partea a doua a sezonului.

Șfaițer va avea o discuție, marți, înaintea reunirii echipei, cu membrii Comisiei pentru Tineret și Sport, reprezentanți ai Consiliului Local al Municipiului Iași, cu primarul Mihai Chirica și cu managerul Florin Briaur, cel care l-a curtat pentru a veni în Copou, începând cu iulie 2021, pentru a stabili strategia pe termen mediu și lung.

Poli Iași are ca obiectiv salvarea de la retrogradare în acest sezon, urmând ca, în vara lui 2022, clubul să alcătuiască un lot competitiv pentru a ataca promovarea în Liga 1 și să construiască o academie care să atragă cei mai buni juniori din zona Moldovei. De asemenea, primăria vrea să construiască o arenă nouă de 20.000 de locuri și o sala polivalentă modernă, rezervând o suprafaţă de 18 hectare pentru o bază sportivă regională.   

A avut rezultatele foarte bune la Botoșani și Sepsi

Cornel Șfaițer a fost implicat în fotbalul din Moldova, începând cu 1997, prin intermediul companiei sale producătoare de băuturi alcoolice, sposorizând și conducând cluburile FC Unirea Botoșani, FC Vorona, Bucovina Suceava și FC Botosani. La ultima a fost președinte și a reușit promovarea în Liga 1, calificarea în play-off și în cupele europene și o semifinală de Cupa României. Revenit pentru o scurtă perioadă, mai - iunie 2019, el a rupt apoi definitiv legătura cu echipa finanțată de Valeriu Iftime, din cauza unor divergențe de opinie cu patronul clubului. 

Apoi, în perioada septembrie 2019 - ianuarie 2022, Cornel Şfaiţer a fost manager general al lui Sepsi, ocupându-se de relaţiile cu jucătorii, cu LPF, FRF și mass-media. În această perioadă, clubul finanțat de guvernul de la Budapesta a devenit o forță în Liga 1, reușind o calificare în play-off și un loc patru în Liga 1, o calificare în preliminariile Conference League, unde a fost eliminat de Spartak Trnava, dar și o finală (2019-2020 / 0-1 cu FCSB) și o semifinală de Cupa României (2021-2022).

În ultimii ani, el a fost curtat de CFR Cluj și Dinamo, dar a refuzat ofertele de a prelua conducerea acestor cluburi, pentru că nu i s-a oferit libertatea de decizie dorită. Șfaițer e cunoscut ca un dinamovist fanatic și este membru cotizant în Programul DDB.

Modifică setările cookies