Ioan Neculaie, eliberat din arestul preventiv! Patronul Brasovului a fost pus sub control judiciar

Ioan Neculaie, eliberat din arestul preventiv! Patronul Brasovului a fost pus sub control judiciar

Magistratii Tribunalului Brasov au respins in noaptea trecuta propunerea de arestare a lui Ioan Neculaie si au decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de o frauda de 5 miloane de euro. 

Tribunalul a decis instituirea masurii de control judiciar pe o perioada de 60 de zile, potrivit Digi24. Nici avocatii apararii si nici Parchetul nu au contestat aceasta masura, avand in vedere ca procurorul de instanta nu a fost prezent in sala, la pronuntare, in jurul orei 4:00 in aceasta dimineata.

Omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie a fost retinut, joi seara, de procurorii Parchetului Tribunalului Brasov, dupa ce a fost audiat timp de aproape zece ore in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care au avut loc perchezitii la clubul FC Brasov si la locuinta lui Neculaie.

Ioan Neculaie este patronul si finantatorul clubului FC Brasov din 1999. Clubul a intrat in insolventa din 4 martie 2015 si in prezent se judeca planul de reorganizare a societatii.

In noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, in martie 2008.

Si in aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de tulburare de posesie in forma participatiei improprii, intr-un caz legat de incalcarea proprietatii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Brasov.

Sursa: Mediafax

Citeste si:Ioan Neculaie
VIDEO PROTVPLUS.RO

Anchetă la Spitalul Județean Suceava, unde anul trecut a fost primul mare focar de Covid-19 din țară
BRAT

Modifică setările cookies