DECIZIA e finala: "Mergem impreuna la TAS, noi si Rapidul, sa vedem cine are dreptate!" Detaliile unui dezastru anuntat de Duru:

Viorel Duru a vorbit despre ce se intampla la Rapid, dupa ce clubul nu a primit licenta, apoi a fost refuzat si de Comisia de Apel.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 11:10
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 11:09

Rapidul este acum in aer: nu are patroni care sa fie dispusi sa investeasca milioane de euro, nu au licenta, iar daca TAS le respinde plangerea pot juca pentru a doua oara la rand in Liga II.

DURU LOVESTE

"Am vazut ca ce s-a scris s-a scris doar pe surse, asta am vazut pe site-ul Rapidului. Eu o sa pun ce s-a hotarat, pe site-ul FRF, sa vedeti - fara insa a avea acces la date, ca nu pot sa le pun, deci sa vedeti despre ce e vorba. Eu inteleg ce spune presedintele Comisiei de Apel, ca nu poate traduce din romana in romana.

Eu va spun ce motive au fost in prima faza, apoi la Comisia de Apel. Unui club i se poate refuza licenta doar din motive financiare. M-am gandit ca la un moment dat voi deveni indezirabil, ca imi voi pierde locul de munca, banii, functia, insa nu ma las niciodata: nu fac rabat de la acest regulament de licentiere. Au trecut multe momente dificile peste mine: cazurile Timisoara, Bistrita si Bihor, care au ajuns la TAS, organism care le-a refuzat licenta.

Spre sa mearga la TAS si Rapidul, mergem impreuna, fiecare cu argumentele sale, si se va lua o decizie. Rapid a intrat in insolventa in decembrie 2012. Au incercat in 2013 sa ia licenta, au apelat la judecatorul sindic. Comisia de Fond si cea de Apel au refuzat licenta. Ce s-a intamplat in 2013 va pot spune eu, fara sume.

S-au acumulat datorii in tot cursul anului trecut, dar au mai aparut datorii. Din pacate, cluburile sunt gauri negre, fac legatura si cu intamplarea nefericita de la Dinamo.

La Rapid au aparut niste datorii pe care FIFA (pentru ca judeca datorii cand jucatorii nu sunt din tara similara cu clubul) le-a observat. Erau bani de dat unor angajati care nu si-au primit banii, adica jucatori, asa ca FIFA s-a sesizat. Au fost doua decizii din finalul lui 2012 si din finalul lui 2013, decizii pe care clubul nu le-a contestat la TAS.

Nu au fost parte din ce a prezentat Rapidul pentru Dosarul de Licentiere. Deci au devenit definitive prin faptul ca nu au contestat ce s-a hotarat. Sunt datorii financiare restante la 31 martie 2014. Cluburile nu contesta datoriile, ci faptul ca ele au fost luate in seama.

Ele nu au intrat in Planul de Reorganizare, nu au fost calificate acolo ca datorii istorice. Ele au fost sesizate in 21 martie 2014, desi la 31 martie era termenul final. Sunt niste sume acolo, care intra in scrisoarea de intentie, dar nu se mai iau in seama. Nu se spune ca au obligatii fata de jucatori, dar nu se spune care sunt ele, clar", a spus Viorel Duru.

Modifică setările cookies