Florin Talpan FCSB Stadionul Ghencea Steaua Superliga

„Le semnez mâine contractul!” Florin Talpan, dispus să o lase pe FCSB să joace în Ghencea. Condiția juristului

FCSB a făcut zilele trecute o nouă încercare de a jucat în Ghencea, însă cererea a fost din nou respinsă de Clubul Sportiv la Armatei „Steaua”.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 30 Martie 2023, 16:50
Data actualizarii: Joi 30 Martie 2023, 16:55

Responsabilii din Ghencea și-au motiva decizia susținând că nu sunt cunoscute încă datele la care va juca echipa de rugby a clubului, plus că nu există norme de aplicare ale legii care îi permite FCSB-ului să joace pe stadionul CSA.

Florin Talpan a nuanțat însă problema stadionului, susținând că este dispus să o lase pe FSCB să dispute meciurile de pe teren propriu în Ghencea dacă Gigi Becali își achită datoria istorică pe care o are față de clubul Armatei: 37 de milioane de euro.

(n.r. – spuneați ceva mai devreme despre datoria istorică pe care ar avea-o Gigi Becali de 37 de milioane de euro?) Să îi plătească și de mâine să vină să joace în Ghencea! (n.r. – este definitivă decizia?) Nu este definitivă, dar el a fost notificat să plătească acea datorie. Dar vor urma dosare și nu e nicio problemă. Nu va scăpa de lucrul acesta”, a spus Florin Talpan, potrivit Fanatik.

FCSB nu renunță și anunță că va face o nouă cerere

Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, a dezvăluit că a discutat cu Mihai Stoica, iar managerul general al vicecampioanei l-a anunțat că va face o nouă cerere, asigurându-se că oficialii de la CSA Steaua nu vor mai putea invoca aceste motive.

„Știu despre cerere, că a fost respinsă acum câteva zile. Din ce am înțeles de la domnul MM Stoica, va pleca mâine sau poimâine o altă cerere. Ei au spus că nu se poate, că n-au norme, că nu știu programul lor de joc. Acum am înțeles de la MM că va face cerera în așa fel încât... de fapt, când sunt stabilite meciurile noastre, ei au în deplasare.

Sperăm să înceteze cu aceste șicane. Eu înțeleg că le e frică pentru că umplem stadionul meci de meci. Noi nu suntem 200-300. Asta este”, a spus Gheorghe Mustață, pentru Prosport.

FCSB și CSA Steaua luptă în instanță pentru palmares

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus marţi rejudecarea procesului în care cluburile de fotbal CSA Steaua (echipă deţinută de Armată) şi FCSB (patron - Gigi Becali) se judecă pentru palmares.

„Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.

FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 - 1998.

FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la CAB.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!