„La noi a rămas justiția televizată!” Victor Becali îi ia apărarea lui Victor Pițurcă: „Nu e tâlhar, să-l duci în cătușe!”

Victor Becali Măști pentru MApN Victor Piturca Superliga Victor Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2023, 21:06
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2023, 21:10

Victor Pițurcă (66 de ani) este anchetat în dosarul măştilor neconforme pentru MApN.

Fostul impresar Victor Becali este de părere că lui Victor Pițurcă i se face o mare nedreptate în momentul de față, susținând că într-o disucție telefonică pe care a avut-o cu fostul selecționer al României, acesta i-a transmis că nu are nicio implicare în afacerea cu măștile pentru MApN.

„Am trecut prin ceva mai complicat decât Pițurcă. Sigur, la noi încă a rămas justiția asta televizată. Tot timpul trebuie să… A fost o perioadă în care treceai pe Știrbei Vodă și nu vedeai presă.

Acum, din nou, deodată apare. Pe un om îl chemi, nu vine, îl aduci cu mandat, dar dacă vine, de ce îl ții o noapte în arest? Putea să-i dea foarte bine control judiciar, stătea omul acasă, nu avea nicio problemă.

Am vorbit și eu cu Pițurcă la telefon. Am văzut și din declarațiile lui, ce prejudiciu? Cum să fie un prejudiciu de două milioane de euro? Ce să-mi spună? Că nu are nicio treabă, că nu este implicat, măștile nu le-a vândut firma lui Alex.

Nu trebuia circul ăsta televizat. În ultimii ani de zile, nu am mai văzut. A fost o perioadă așa. Dacă au fost afaceri necurate, fiecare trebuie să plătească pentru ce face.

Dacă e o infracțiune, e una economică, nu e violență. Să-l plimbi pe om în cătușe… Totuși, a fost un mare fotbalist, a fost antrenorul echipei naționale. Nu e un violator sau un tâlhar să-l duci în cătușe. El nici măcar nu era arestat, s-a dus ca suspect. Nu e vina oamenilor care pun cătușele, e procedura, procedura nu e normală”, a spus Victor Becali, potrivit Digisport.

Victor Pițurcă se apără, susținând că este supus unui abuz

Pițurcă susține că el nu are nicio implicare în afacerea „măști pentru MApN” și că singurul lucru pe care l-a făcut a fost să-l ajute pe fiul său cu bani pentru a-și demara propria afacere.

„Deci, încă o dată vă explic cu ce suntem implicat în această afacere. Am împrumutat pe fiul meu să cumpere aceste produse.  (…) produsele care au fost vândute MApN: măşti, măşti de gaze, alte produse, nu le ştiu.

Vreau să vă spun nu am dat nicio declaraţie, vreau să vă spun că nu am semnat nimic din ce mi-au prezentat procurorii fiindcă sunt complet nevinovat, nu am nicio problemă cu această afacere şi consider că este un mare-mare abuz”, le-a transmis Pițurcă jurnaliștilor.

Victor şi Alexandru Piţurcă sunt cercetaţi în continuare sub control judiciar.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!