„E singurul antrenor pe care l-aş aduce!” Dacă scapă de DNA, Victor Pițurcă ar putea reveni în fotbalul românesc

Victor Piturca Marian Iancu Superliga Superliga Victor Pițurcă
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2023, 16:57
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2023, 17:04

Victor Pițurcă (66 de ani) se confruntă cu probleme de ordin juridic după ce a fost pus sub acuzare într-un dosar de evaziune fiscală.

Deși n-a mai antrenat de la începutul anului 2020 și se află  pe final de carieră, Pițurcă rămâne unul dintre cei mai bine cotați antrenori români.

Marian Iancu, fostul patron al lui Poli Timișoara, a dezvăluit că și-ar dori să revină în fotbalul românesc și în momentul în care va reveni, dacă va avea ca obiectiv câștigarea titlului, atunci îl va aduce la echipa sa pe Victor Pițurcă, sigurul antrenor care ar putea crea o echipă care să-i pună probleme CFR-ului.

„Daca aş avea ca obiectiv să detronez capacitatea asta invincibilă a CFR-ului, atunci singurul care cred eu că ar putea veni la o echipă care e construită pentru a câştiga sau a atinge acest obiectiv... cred că ar fi Victor Piţurcă.

Piţurcă este cel care, fiind un antrenor analitic, având doza de noroc proverbială lui şi antrenorul care, şi când joacă echipa slab, ar putea să o adapteze în timpul jocului în aşa fel încât să dea un gol mai mult decât adversarul, să adune punctele necesare.

Este singurul care este la nivelul ăsta, astăzi, comparabil cu Dan Petrescu”, a spus Marian Iancu, potrivit Orangesport.

Starurile lui Marian Iancu la Poli Timișoara: Torje și Gigel Bucur

Marian Iancu, fost președinte al societății Balkan Petroleum, a devenit cunoscut în fotbal după ce cumpărat clubul Poli Timișoara în iarna lui 2005 de la fostul internațional Anton Doboș. În cei șase ani în care Iancu a investit la Timișoara, clubul a plătit aproximativ 21,5 milioane de euro pe achiziționarea a 101 jucători.

Bănățenii au reușit să-și vândă fotbaliști pe sume importante, cei mai reprezentativi dintre aceștia fiind Gabi Torje (2,5 milioane de euro plătiți de Dinamo) și Gigel Bucur (Kuban Krasnodar l-a luat cu 2 milioane de euro). În total, Poli a încasat în cei șase ani 13,7 milioane de euro din vânzarea de jucători.

Mândria lui Marian Iancu: a eliminat-o pe Șahtior

Momentul de vârf al lui Poli sub conducerea lui Marian Iancu a avut loc în 2010, când Poli a eliminat Șahtior Donețk, echipă pregătită de Mircea Lucescu, în turul trei al calificărilor din Champions League (2-2 în deplasare și 0-0 acasă). În barajul pentru grupe, Timișoara a fost eliminată de VfB Suttgart (0-2 acasă / 0-0 în deplasare)

Potrivit anchetatorilor din cazul RAFO, fostul patron de la Poli Timișoara şi colaboratorii săi au prejudiciat bugetul de stat pentru că nu au plătit impozitul pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356.5 miliarde de lei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!