„FCSB este un mic Paris Saint-Germain!” Ionuț Chirilă a identificat problema de la vicecampioana României 

FCSB Ionut Chirila Superliga Ionuț Chirilă
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Noiembrie 2023, 08:19
Data actualizarii: Vineri 03 Noiembrie 2023, 08:20

FCSB este lider în clasamentul Superligii României momentan, însă prestațiile jucătorilor vicecampioanei au fost des criticate. 

FCSB a bifat trei remize consecutive în ultimele meciuri jucate, două în campionat și unul în Cupă. Echipa lui Elias Charalambous rămâne lider în clasamentul Superligii, având un punct avans față de CFR Cluj, dar jocul a lăsat în multe rânduri de dorit. 

Ionuț Chirilă, ultima dată antrenor la Academica Clinceni, a vorbit despre situația de la FCSB, asta și după ce s-a pus din nou problema de implicarea lui Gigi Becali la echipă, în urma remizei din Cupă cu Oțelul Galați. 

Ionuț Chirilă o compară pe FCSB cu PSG 

Chirilă a explicat care este, în opinia lui, marea problemă de la vicecampioana României, pe care a comparat-o cu campioana Franței, Paris Saint-Germain. 

„E o problemă de organizare a jocului. Valoarea individuală crește când compartimentul respectiv este compact. Jocul așteaptă greșeala. Problema mare a FCSB-ului se știe, de 8 ani nu câștigă un campionat pentru că are un conglomerat de valori individuale care nu sunt înregimentate în trasee și automatisme de joc și încearcă să facă puncte și fac puncte din realizările individuale sporadice ale unor jucători peste media campionatului, aduși cu cheltuieli importante, dar asta nu înseamnă totul ca să câștigi un titlu, de care FCSB-ul are nevoie și visează de atâta timp.

Nu se fac pași înainte, întotdeauna meciurile cele mai grele sunt cu echipele mai mici, care vin pe Arena Națională, care creează adversitate și spații mici. Arta în fotbal este să construiești atacuri poziționale în condiții de adversitate și spații mici. FCSB-ul are momente de joc, dar sacadate, nu este o echipă constantă, are fluctuații încă și asta dovedește că nu au o forță de joc care să se desprindă așa într-un câștigător detașat. Faptul că ei schimbă tot timpul acolo jucători, faptul că ei se supără la două, trei săptămâni pe câte un jucător și îl dau afară…

FCSB-ul este un mic Paris Saint-Germain, ca să dăm un exemplu din fotbalul mare. Singura echipă probabil din lume pe proprietatea unei țări, nu? Și Champions League îl câștigă City, Real Madrid, Juventus. Forța colectivă dezvoltă valorile individuale și aduce trofee.

În România, FCSB are un proprietar stabil din punct de vedere material, poate să cumpere orice jucător vrea, în orice moment vrea, dar se pare că selecția la FCSB nu se face în baza unei filozofii de joc câștigătoare. Se aduc niște jucători și după aia se încearcă să se facă filozofia de joc”, a declarat Ionuț Chirilă la prosport

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!