VIDEO EXCLUSIV Victor Angelescu a anunțat cu ce meci se poate inaugura noul stadion al Rapidului: "E o echipă dragă nouă"

Lucrările la noul stadion al Rapidului au fost finalizate, iar arena va fi inaugurată la finalul acestei luni.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 11:45
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 14:48

Primul meci pe noul stadion din Giulești ar urma să se dispute pe 26 martie, iar partida să fie una amicală. Într-o intervenție telefonică avută la emisiunea Ora Exactă în Sport, patronul Rapidului, Victor Angelescu, a oferit câteva detalii despre eveniment.

Rapid - Politehnica Timișoara ar putea fi meciul care inaugurează noul stadion din Giulești

Rapid și-ar dori să joace primul meci pe noul Giulești contra divizionarei secunde Politehnica Timișoara, dată fiind relația excelentă dintre cele două cluburi, însă rămâne de văzut dacă bănățenii vor putea accepta această invitație

  • Stadion Rapid

"La finalul lunii vom juca pe noul stadion Rapid. Probabil va fi o partidă amicală. Nu pot să vă spun partenerul, nu e 100%. Noi ne-am dorit să jucăm cu Poli Timișoara, dar vom vedea.

E și o echipă dragă nouă, cred că ar fi frumos să inaugurăm așa Giuleștiul. Contează și ce meciuri au ei la Liga 2, dar și ce meciuri avem noi, să vedem", a spus Victor Angelescu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

Noul Stadion Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. 

Pe lângă terenul de fotbal, acesta cuprinde şi săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism. 

Arena mai dispune de spaţii de cazare pentru sportivi, vestiare şi camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zonă de testare antidoping, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (75 de locuri), spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), spaţii pentru VIP (peste 900 de locuri).

De asemenea a fost instalat şi un sistem de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalaţiei de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcţie de fondul muzical folosit. 

Modifică setările cookies