Veste proastă pentru FCSB: un titular poate rata primele meciuri din 2024!

Siyabonga Ngezana Africa de Sud Cupa Africii pe Natiuni FCSB Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2023, 16:08
Data actualizarii: Luni 11 Decembrie 2023, 16:10

FCSB are șanse mari să încheie 2023 pe prima poziție în Liga 1, însă vicecampioana ar putea avea probleme în prima parte a anului 2024.

În perioada 13 ianuarie - 11 februarie este programată o nouă ediție din Cupa Africii pe Națiuni, competiție la care Siyabonga Ngezana (26 de ani) ar putea fi convocat de naționala Africii de Sud.

Siyabonga Ngezana ar putea fi convocat la Cupa Africii pe Națiuni, situație în care va rata primele meciuri ale lui FCSB din 2024

Cu prestații bune în tricoul celor de la FCSB, Ngezana ar putea obține o convocare în premieră la naționala Africii de Sud, după ce anterior a evoluat doar pentru reprezentativele de juniori ale Bafana Bafana.

Jurnaliștii sud-africani de la Soccer Laduma scriu că "Ngezana a fost foarte eficient și forțează o convocare justificată în lotul Africii de Sud pentru turneul final".

Africa de Sud urmează să anunțe în această săptămână un lot preliminar pentru Cupa Africii pe Națiuni, care va cuprinde nu mai puțin de 55 de jucători. Pe 3 ianuarie, selecționerul belgian Hugo Broos (71 de ani) va stabili lotul final pentru competiția care va avea loc în Coasta de Fildeș.

O eventuală convocare la Cupa Africii pe Națiuni l-ar face indisponibil pe Ngezana pentru meciurile celor de la FCSB din prima parte a anului viitor. Stoperul sud-african ar putea rata până la patru meciuri din 2024, cele cu UTA Arad, Universitatea Craiova, Farul și Sepsi, în funcție de cât de departe va ajunge Africa de Sud în competiția din Coasta de Fildeș.

Africa de Sud va începe competiția în grupa E, unde va înfrunta Mali (16 ianuarie), Namibia (21 ianuarie) și Tunisia (24 ianuarie).

  • Recent, Gigi Becali a anunțat că o echipă din Franța s-a arătat interesată de transferul lui Ngezana, însă "am zis că nu fac prețuri la jucători în timpul campionatului".
  • 600.000 de euro a plătit FCSB pentru a-l transfera pe Ngezana de la Kaizer Chiefs, în vară
  • 14 meciuri, un gol și un assist a strâns Ngezana la FCSB

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!