Un jucător de la Rapid a renăscut spectaculos și poate fi o variantă pentru EURO 2024

Răzvan Onea EURO 2024 Rapid Superliga Razvan Onea, alaturi de colegii de la Rapid / Foto Rapid
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Ianuarie 2024, 07:25
Data actualizarii: Duminica 28 Ianuarie 2024, 07:40

Rapid nu a avut un joc strălucit în primele două jocuri oficiale din 2024, dar a reușit să obțină șase puncte.

Giuleștenii au învins dramatic FCU Craiova, scor 4-3, iar acum au răpus și rivala Dinamo, scor 2-1. În ambele meciuri, golul decisiv a venit după minutul 90. Sârbul Borisav Burmaz (22 de ani) a fost eroul Rapidului în ambele partide.

Răzvan Onea a renăscut după pauza de iarnă

Pe lângă transferurile de cinci stele, antrenorul Cristiano Bergodi (59 de ani) l-a revitalizat pe fundașul lateral Răzvan Onea (25 de ani). Apărătorul a fost integralist atât în meciul cu FCU Craiova, cât și în derby-ul cu Dinamo.

Din iulie 2023 nu a mai fost Onea integralist în cel puțin două partide consecutive. De asemenea, până la meciul cu FCU Craiova, acesta avea la activ cinci jocuri consecutive în care nu a fost folosit.

Onea a fost pe val în duelul cu FCU Craiova, meci în care a marcat pentru 3-3. Reușita s-a "a aruncat în aer" Giuleștiul, iar apoi a venit golul de 4-3 marcat de Burmaz. Sofa Score i-a acordat lui Onea nota 8.2 pentru prestația din jocul cu FCU Craiova, cea mai mare din tabăra gazdelor.

Fundașul dreapta a jucat la cel mai înalt nivel și în derby-ul cu Dinamo. El a fost aproape să-și treacă în cont o pasă decisivă, dar Burmaz a ratat o ocazie uriașă. În final, Onea a primit nota 7.2 din partea Sofa Score pentru evoluția contra lui Dinamo. 

Ce variante are Edi Iordănescu pentru postul de fundaș dreapta

Andrei Rațiu (25 de ani) este în acest moment titularul echipei naționale în flancul drept al apărării. Numai că fundașul lui Rayo Vallecano are apariții sporadice în La Liga.

Dacă Onea va rămâne titular la Rapid până la finalul sezonului, selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) l-ar putea lua în calcul pentru EURO 2024. În preliminarii, Iordănescu Jr l-a mai folosit pe această poziție pe Deian Sorescu (26 de ani). Fost jucător la Dinamo și FCSB, Sorescu a fost împrumutat de Rakow în această iarnă la Gaziantep.

Răzvan Onea s-a născut la Paris, dar a ales să reprezinte România. El încă nu a fost convocat la echipa națională de seniori a României.

Fundașul dreapta joacă din 2022 în Giulești. Rapid l-a transferat la acel moment de la Poli Iași.

Clasament Liga 1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!