Fratii Capra si inca 5 persoane, retinuti pentru 24h cu propunere de mandat pe 29 de zile! Ce se intampla cu Petrolul

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Noiembrie 2014, 19:49
Data actualizarii: Marti 25 Noiembrie 2014, 22:21

 Dimineata incendiara la Petrolul Ploiesti. Clubul s-a trezit cu procurorii DIICOT in perchezitie.

UPDATE 21:30 Sapte persoane au fost retinute pentru 24 de ore, cu propunerea de a fi retinute 29 de zile. Printre aceste persoane, si fratii Capra.

Procurorii DIICOT au descins in aceasta dimineata la la membrii unei grupari suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala. Potrivit Mediafax, in acest dosar sunt vizati si administratori ai Petrolului Ploiesti, cei care ar fi initiat aceasta grupare infractionala. Procurorii au suspiciuni legate de evaziune fiscala si spalare de bani, estimand un prejudiciu de aproximativ 15.4 milioane de euro. Dan Capra, fratele sau si Marius Bucuroiu, directorul economic al clubului, au fost adusi cu mascatii la sediul DIICOT pentru audieri.

LIVE UPDATE WWW.SPORT.RO:

UPDATE 19:30 Clubul Petrolul a postat un comunicat pe site in care fanii sunt anuntati ca echipa nu va fi afectata de evenimentele de azi. "Jucatorii sunt cu salariile la zi, se concentreaza pe meciul cu Dinamo", anunta site-ul lui FC Petrolul. 

UPDATE ORA 12:30 Seful DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, a declarat pentru Mediafax ca cei trei au calitatea de suspecti in acest dosar, fiind acuzati de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Potrivit lui Botnaru, in acest dosar, in care anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 15.400.000 de euro, 19 persoane au calitatea de suspecti. Printre acestea se numara si sotiile lui Daniel Capra si Nicolae Capra, despre care procurorii sustin ca detin societati comerciale prin care ar fi fost derulate operatiuni financiare fictive. Cele doua se afla la sediul DIICOT Ploiesti, unde au loc audierile in acest dosar si unde ar urma sa fie duse si alte persoane suspectate in acest caz.

UPDATE ORA 11:30 Dan Capra a refuzat sa dea declaratii in fata presei in clipa in care a fost adus la sediul DIICOT, informeaza Adrian Fagarasanu, corespondent Sport.ro. In schimb, Marius Bucuroiu, directorul economic de la Petrolul, si el adus la audieri, spune "nu stiu pentru ce am fost adus". Procurorul de caz sustine ca echipa, jucatorii si stafful tehnic nu sunt afectati si nu au nicio implicare. Echipa poate resimti insa acest scandal.

UPDATE ORA 10:50 Conform observatorulph.ro, Dan Capra a fost ridicat in aceasta dimineata de la vila sa din Paulesti de catre mascatii DIICOT si dus la audieri.

UPDATE ORA 09:00 Perchezitiile au loc la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila, fiind vizati membrii unei grupari infractionale organizate formate din 19 persoane. Anchetatorii vor duce la audieri, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, 30 de persoane, urmand sa decida daca în cazul acestora vor fi luate masuri preventive.

Afacerea prejudiciului de 15.4 milioane de euro

Foto: Comunicatul DIICOT

Potrivit DIICOT, administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti ar fi initiat, in anul 2012, gruparea infractionala organizata, la care au aderat si ceilalti membri. Gruparea ar fi fost constituita pentru a favoriza firmele administrate de acestia, care s-ar fi folosit de lanturi infractionale pentru a prelua si finanta SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

"Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, în scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit)" - comunicat DIICOT

Anchetatorii sustin ca membrii gruparii ar fi facturat diferite servicii si livrari de marfuri cu clubul sportiv, pentru a acoperi astfel relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala. Sumele obtinute în acest fel ar fi fost însusite de membrii gruparii, în scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

Prejudicul produs prin activitatea infractionala a fost estimat la 15,4 milioane de euro.

Perchezitiile sunt facute de procurorii DIICOT Ploiesti, politistii BCCO Ploiesti, Bucuresti, Constanta si SCCO Buzau si Braila, cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi Ploiesti. Ancheta a fost declansata ca urmare a sesizarii facute de Directia Generala Antifrauda, procurorii fiind sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!