Mai multe cluburi din Liga I vor sa se ramana la sistemul cu 18 echipe: "Cu 14 echipe e sistem falimentar"

Mai multe cluburi din Liga I vor sa se ramana la sistemul cu 18 echipe: "Cu 14 echipe e sistem falimentar"

Liga I a votat revolutia cu 14 echipe din sezonul urmator, insa sunt sanse mari ca schimbarea sa nu se mai produca. 

Mai multe cluburi din Liga I doresc pastrarea sistemului competitional cu 18 echipe in sezonul viitor, chiar daca reducerea la 14 formatii a fost aprobata inaintea acestei editii de campionat, conducatorii fiind convinsi ca sunt prea multe echipe care ar urma sa retrogradeze - sase.

O sursa din cadrul FRF a declarat agentiei Mediafax ca renuntarea la schimbarea sistemului competitional intr-unul cu 14 echipe s-ar putea face in aceasta iarna.

"Am auzit de aceasta intentie a mai multor cluburi. Intre tur si retur s-ar putea face aceasta schimbare. Ei isi dau seama ca este o mare eroare sa treci brusc de la 18 echipe la sistem cu 14 echipe si play-off. Abia acum isi dau seama ca e un sistem falimentar. Nu s-a mai intamplat nicaieri asa ceva pana acum. Am auzit in ultima vreme discutandu-se despre aceasta chestiune. Voiau chiar sa faca o propunere in Comitetul Executiv de luni, dar nu stiu ce s-a intamplat mai departe. Eu sunt sigur ca se va gasi o solutie in pauza de iarna si se va ajunge la sistemul cu 18 echipe", a afirmat sursa citata.

Oficialul a mai spus ca e normal ca Liga Profesionista de Fotbal sa nu doreasca schimbarea de vreme ce sistemul cu 14 echipe a fost votat in majoritate de catre membrii Adunarii Generale: "E normal ca liga sa nu fie de acord, dupa ce in Adunarea Generala a ligii au fost doar trei cluburi care nu au dorit trecerea la sistemul cu 14 echipe, Concordia Chiajna, Gaz Metan Medias si Ceahlaul Piatra Neamt. Restul au votat pentru schimibarea cu 14 echipe".

Comitetul Executiv al FRF a aprobat la 29 mai, in urma propunerii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca din sezonul 2015-2016 in Liga I sa evolueze 14 echipe, urmand ca in editia 2014-2015 dintre cele 18 echipe participante sa retrogradeze sase formatii si sa promoveze doua din Liga a II-a.

Pentru a anula decizia luata in Comitetul Executiv al FRF, membrii Adunarii Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, adica reprezentantii celor 18 echipe din Liga I, ar trebui sa voteze pastrarea sistemului actual, care ulterior sa fie ratificat intr-o sedinta a CEx al federatiei.

Sursa: Mediafax

Citeste si:Liga I
VIDEO PROTVPLUS.RO

Peste 2,5 de milioane de persoane au murit pe glob din cauza Covid-19. Care sunt cele mai afectate regiuni
BRAT

Modifică setările cookies