Cristi Borcea, adus in aceasta dimineata la DIICOT! In ce nou dosar trebuie sa le dea explicatii procurorilor

Autor: Sport.ro
Luni 29 Februarie 2016, 14:44
Cristi Borcea, adus in aceasta dimineata la DIICOT! In ce nou dosar trebuie sa le dea explicatii procurorilor

Dinamo - Steaua se vede la ProTV, joi de la 20:30. Bucurati-va de fotbal!

Cristi Borcea, fostul presedinte executiv al clubului Dinamo, a fost adus in aceasta dimineata la sediul DIICOT pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul legat de deturnarea unor bani primiti de FRF de la FIFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea.

Cristian Borcea se afla inchis la Penitenciarul Jilava, unde executa o condamnare de 6 ani si 4 luni inchisoare primita in dosarul transferurilor din fotbal.

De asemenea, la sediul DIICOT, a fost adus si Vasile Avram, fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Avram este si el in inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in aprilie 2015, la 3 ani de inchisoare in dosarul "Mita in elicopter".

Pana in prezent, mai multi oameni din lumea fotbalului au fost audiati in calitate de martori in acest dosar, printre care Dumitru Costin, fost presedinte al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori; Stefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal; fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir; Marian Rusen, presedintele clubului Juventus Colentina; Patritiu Abrudan, fost arbitru FIFA si fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA); Iuliu Muresan, presedintele clubului CFR Cluj; Cornel Sfaiter, presedintele clubului FC Botosani.

Procurorii sustin ca, in perioada 2010 - 2012, s-a constituit un grup infractional organizat, prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion de dolari, bani proveniti din finantarea FRF de catre FIFA, care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice si fizice. Infractiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani.

Sursa: Agerpres

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
România va fi lovită de o vijelie cu gheaţă, care a făcut dezastru în Ungaria
BRAT
Modifică setările cookies