UPDATE Ani grei de inchisoare in cazul "Mita pentru arbitri"! Prima reactie: "Nu pot sa accept, dar ma duc sa ma predau!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 04 Februarie 2015, 18:35

	UPDATE Ani grei de inchisoare in cazul "Mita pentru arbitri"! Prima reactie: "Nu pot sa accept, dar ma duc sa ma predau!"

Astazi s-a dat decizia finala in dosarul "Mita pentru arbitri"

UPDATE: Fostul sef al arbitrilor, Gheorghe Constantin, a vorbit despre decizia data in aceasta seara de instanta.

"Pot sa accept ca am gresit in strategia de conducere a Comisiei Centrale a Arbitrilor, ar fi greu sa spun ca n-am facut erori, dar sa-mi pui in circa acuzatie de luare de mita, cind, de fapt, n-a existat niciodata nici o mita, nu pot sa accept. Dar ma ajuta acum la ceva ca nu pot accepta? M-a sunat deja avocatul, mi-a transmis procedura care urmeaza, in orele urmatoare voi primi mandatul in baza caruia trebuie sa ma predau. O voi face imediat dupa ce il primesc, ziua de miine ma va gasi la Colibasi", a declarat Gheorghe Constantin, conform cotidianului Gazeta Sporturilor.


Noi condamnari istorice in fotbalul romanesc, la aproape un an de la condamnarile de anul trecut din Dosarul Transferurilor. 

Dosarul "Mita pentru arbitri" a fost primul cutremur din Liga I, in urma cu aproape 7 ani, cand Cornel Penescu si mai multi oficiali din fotbalul romanesc au fost saltati de DNA.

Procesul a ajuns azi la final, iar fostul patron de la FC Arges, Cornel Penescu a fost condamnat, la fel ca si fostul sef al arbitrilor Gheorghe Constantin si fostul arbitru Sorin Corpodean.

SENTINTELE ANUNTATE AZI DE TRIBUNAL

Cornel Penescu - fostul presedinte al clubului FC Arges - a avut patru condamnari, care au fost contopite si s-a ajuns la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare.

Gheorghe Constantin - fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor - a avut doua condamnari, contopite intr-o pedepsa de 5 ani de inchisoare cu executare.

Sorin Corpodean - fost arbitru - pedeapsa i-a fost majorata de la trei, la 4 ani de inchisoare cu suspendare.

Marcel Lica - fost arbitru si vicepresedinte CCA - 3 ani de inchisoare cu suspendare

Sorin Caia - fost arbitru - 3 ani de inchisoare cu suspendare

Lucian Dan - fost arbitru - 3 ani de inchisoare cu suspendare

Aurelian Bogaciu - fost arbitru - 3 ani de inchisoare cu suspendare

Lui Cornel Penescu i se va confisca suma de 14.000 de dolari, in loc de 32.000 de dolari, dispusa initial. De la Gheorghe Constantin se va confisca o suma de 310.000 lei, iar de la Sorin Corpodean se va confisca suma de 15.000 de dolari.

Sentinta este definitiva.

CLICK AICI PENTRU DECIZIA DATA ASTAZI DE CURTEA DE APEL PLOIESTI

Marcel Savaniu si Florin Prunea au fost achitati in acest dosar.

In 2008, Cornel "nu stiu" Penescu acuza arbitrajul pentru situatia lui FC Arges din acel moment, insa dupa scurt timp a fost saltat de DNA. Penescu are in prezent patru condamnari doar in acest dosar, una de patru ani si alte trei de catre trei ani! Penescu mai este judecat in alte dosare de evaziune fiscala! 

Penescu va ramane in istoria Ligii I cu celebrul "nu stiu", ajuns in topul perlelor din 2008. 

Cum s-a ajuns la scandalul de la Spitalul Foişor. Directorul nu a dat nicio explicaţie
BRAT
Modifică setările cookies