"Tara cu jucatori talentati, caut fotbalisti"

Autor: Sport.ro
Luni 11 Februarie 2008, 13:06
STRAINII ACAPAREAZA LIGA I - ROMANII AU LIBER LA ANTRENAMENTE IN RUSIA

Fie ca vorbim de Despotovic la Rapid, de Miranda si Pekarici la Dinamo, de Habibou, Mendoza, Pepe si Dayro Moreno la Steaua, sau de "n" strainii de la CFR Cluj, un lucru e cert: victoriile granzilor invata limbi straine in acest an.

Romanii de la Steaua au uitat ce inseamna golul de cand Pepe si Mendoza incep sa creasca turatia in amicale. De cand Dica si Goe au plecat la Nationala, tot greul a picat pe umerii sud-americanilor chemati in aceasta iarna sa salveze ce Hagi, Pedrazzini, alaturi de transferurile din vara nu au reusit sa construiasca.

Borcea le-a facut "vant" lui Niculescu si Danciulescu, desi cel din urma trage prin Turcu de Dinamo. Miranda si Pekarici, alaturi de Zicu si Bratu trebuie sa indeplineasca visele de ani si ani din "Groapa", toate adunate sub imnul de Champions League.

"Absentul" Copos priveste din urma cum Despotovic il va face uitat pe Mazilu. Sau, mai degraba, cum va face uitati banii scosi pe vanzarea lui Mazilu, bani reinvestiti la club cand, probabil, Giulestiul va iesi din mana Ministerului pe viata.

Nici in Banat lucrurile nu sunt mai vesele. Iancu nu stie ce sa mai vanda si sa mai cumpere ca sa iasa pe "plus", BkP anunta ca pleaca, Uhrin nu stie daca prinde vara, iar pe stadionul din Timisoara se mai aude doar ecoul galeriei care canta si la 8-1 pentru Steaua.

CFR Cluj a cumparat cat Real si Inter la un loc. Nu calitativ, ci cantitativ, iar din "nu stiu pe cine sa bag in teren, am un lot mare si competitiv", replica spusa de Andone, de ieri vocile si-au schimbat tonul: "nu stiu pe cine sa bag in teren ca sa nu mai luam goluri". Semne rele pentru un retur mai aprins ca niciodata.

LPF anunta ca doua milioane de euro o sa pice in conturile campioanei, Champions League isi ridica "primele" in fiecare an, iar Cupa Romaniei a ramas rampa catre Grupele UEFA. Iar daca romani nu sunt ca sa ne duca acolo, o vor face strainii, motivati de un salariu baban.

Exemplu clar: Mendoza si Pepe au dat 4 goluri impreuna, in timp ce restul stelistilor i-au asteptat pe Dica si Goe sa se intoarca de la Nationala.

O probabilitate: Acum e doar un val. Valul gleznelor fine. Asa cum si ieri era valul "zgarie-norilor" din atac, inchidere si aparare.

Un avertisment: Strainii in Liga I sunt trecatori. Romanii, nu. Iar dupa ce ei se vor satura de Golden Blitz, Ghencea, Giulesti, Gruia, Stefan cel Mare, "Scooter - Maria", "Augh Augh Augh" si alte delicatese "interne" si vor pleca, ghiciti dupa cine o sa mai alerge conducatorii de cluburi. Atat, sa nu uite romanii sa mai dea si goluri.

Ședință pentru rectificarea bugetară la Cotroceni. Iohannis se întâlnește cu Orban și Cîțu
BRAT